Ειδομένη: Οι κάτοικοι αγοράζουν όπλα και φοβούνται - Ολο το παρασκήνιο - OlaDeka

Ειδομένη: Οι κάτοικοι αγοράζουν όπλα και φοβούνται – Ολο το παρασκήνιο

ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ: ΠΩΛΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΜΚΟ

 

Εντονο προβληματισμό προκαλεί στις τοπικές δημοτικές και αστυνομικές αρχές η κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη και εκπέμπουν SOS, φοβούμενοι τα χειρότερα.

Τοπικοί παράγοντες παρακολουθούν με αγωνία τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες και διατυπώνουν φόβους ακόμη και για τα χειρότερα. Σημειωτέον ότι σε όλη την επικράτεια του δήμου Παιονίας, στο Κιλκίς, υπάρχουν πάνω από 14.000 πρόσφυγες (Ειδομένη, Νέα Καβάλα) από τους άνω των 50.000 που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Παιονίας – όπου υπάγεται η κοινότητα Ειδομένης – κ. Χρήστο Γκουντενούδη.

gountenoudis

«Υπάρχει μεγάλη ένταση, ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί έκρηξη και να ξεφύγει η κατάσταση. Δεν ξέρω που θα φτάσει. Είναι πάνω από 14.000 πρόσφυγες αυτή την στιγμή στην Ειδομένη και δεν αποκλείεται να είναι και πολλοί περισσότεροι» μας λέει.

Κάτοικοι αγοράζουν όπλα

«Φοβόμαστε ταραχές. Οι κάτοικοι εξεγείρονται και στους πρόσφυγες τελειώνουν τα χρήματα» λέει ο κ. Γκουντενούδης στο iefimerida.gr και προσθέτει με έμφαση: «Πολλοί αγοράζουν όπλα, τα οπλοπωλεία κάνουν χρυσές δουλειές. Και όχι μόνο από την περιοχή γύρω από τον καταυλισμό αλλά και σε πιο μακρινές περιοχές, για την προστασία τους».

Πολλοί επίσης έχουν αρχίσει να ανησυχούν και για την ασφάλεια των παιδιών τους. Ενώ μέχρι πρότινος κυκλοφορούσαν ελεύθερα, τώρα πολλοί γονείς κάνουν τις μετακινήσεις των παιδιών τους με αυτοκίνητα για «παν ενδεχόμενο» όπως λένε κάτοικοι.

Εστησαν και οίκο ανοχής για πρόσφυγες!

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι κάποιοι πρόσφυγες/μετανάστες από τον καταυλισμό έχουν στήσει και οίκο ανοχής για τους πρόσφυγες.

Το iefimerida.gr ρώτησε τον δήμαρχο Παιονίας: «Δεν το έχουμε εξακριβώσει. Το έχουμε ακούσει και το ψάχνουμε και εμείς με ανθρώπους μας. Άνθρωποι είναι και αυτοί, τόσες χιλιάδες κόσμου, έχουν και ανάγκες. Αλλά μιλάμε πια για μια τραγική κατάσταση που πρέπει να σταματήσει άμεσα» απάντησε.

Μαύρη αγορά: Πουλάνε μεταξύ τους τα δωρεάν τρόφιμα

Παρά την ανέχεια και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην Ειδομένη ανθεί η… «μαύρη αγορά». Οπως υποστηρίζουν ντόπιοι, υπάρχουν επιτήδειοι που παίρνουν τα τρόφιμα που τους διανέμουν δωρεάν ο δήμος και οι ΜΚΟ και τα… πουλάνε σε άλλους πρόσφυγες/μετανάστες.

Την κατάσταση επιβεβαιώνει στο iefimerida.gr και ο δήμαρχος Παιονίας: «Εχουν στήσει στους καταυλισμούς παραμάγαζα. Πουλάνε αυτά που τους δίνουν οι ΜΚΟ και από τα συσσίτια. Έχουν στήσει παραμάγαζα και πουλάνε τσιγάρα, τρόφιμα μεταξύ τους» λέει.

Ενόχληση και για τους «αλληλέγγυους»

Στην εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προστίθενται και οι συμπεριφορές πολλών εθελοντών ιδίως των λεγόμενων «αλληλέγγυων». Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι σκανδαλίστηκαν από το γεγονός ότι σε κεντρική πλατεία στο Πολύκαστρο, «συνελήφθησαν» δύο «αλληλέγγυοι» από την Ιταλία να κάνουν… σεξ!

Ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης ο οποίος κατέθεσε χθες Τετάρτη μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνίας, διατάραξη κοινής ειρήνης και μια σειρά παραβάσεων που συμβαίνουν έχει προειδοποιήσει: «Υπάρχει έντονο πρόβλημα. Η τοπική κοινωνία έχει φτάσει στο κόκκινο, είναι στην κόψη του ξυραφιού. Πρέπει να αδειάσε η Ειδομένη». Σήμερα, Πέμπτη, ο κ. Γκουντενούδης κατέβηκε στην Αθήνα όπου συνάντησε τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή για να του εκθέσει τα προβλήματα, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Μουζάλα, ενώ συνάντησε και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, προκειμένου να του ζητήσει να επιβάλει η ΕΛ.ΑΣ την στοιχειώδη τάξη στην περιοχή.

Η ΕΛ.ΑΣ απλώς παρακολουθεί

Ο δήμαρχος Παιονίας εξέφρασε στο iefimerida.gr και τα παράπονά του για την στάση της ΕΛΑΣ:

«Η Αστυνομία εκτελεί εντολές, ό,τι της λένε κάνει. Αυτό που γίνεται τώρα δεν την τιμά. Ημουν τώρα στον υπουργό, τον κύριο Τόσκα και του ζήτησα να γίνει πιο ενεργητική και αποτελεσματική η Αστυνομία. Δεν μπορεί να είναι η Αστυνομία που τόσα έχει προσφέρει, σε αυτό το χάλι, απλά να παρακολουθεί. Εκανα μήνυση εγώ και ξαφνικά δια μαγείας… άνοιξε ο δρόμος».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria