Δώστε δύναμη στους φιλόδοξους - OlaDeka

Δώστε δύναμη στους φιλόδοξους

Του Βασίλη Κωνσταντίνου

΄Οπως είναι γνωστό είχα την τύχη( αλλά και ταυτόχρονα την ..ατυχία) να διατελέσω επί μια τετραετία Νομαρχιακός Σύμβουλος 1998-2002. Την τετραετία αυτή έζησα πολλά .Τα γεγονότα έχουν αρκετό υλικό για βιβλίο!

Γιατί τότε η πολιτική ήταν μόδα ,οι εκλογές ήταν πολύ έντονες, υπήρχαν πολλοί ενδιαφερόμενοι για θέσεις, πολλά παιχνίδια, υπόγειες έχθρες αλληλο υπονομεύσεις.

Ας τα παραβλέψω προς το παρόν και ας επικεντρωθώ σε ένα προσωπικό συμπέρασμα.

Βασικά αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά ,μπορούμε να τους κατατάξουμε σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που με υστεροβουλία και πονηριά πολιτεύονται σκεπτόμενοι πως θα αποκομίσουν οφέλη από την θέση που θα πάρουν χωρίς να πολυενδιαφέρονται αν έχουν τις γνώσεις , την δυνατότητα να προσφέρουν και κάτι ! Δυστυχώς είναι πλειοψηφία. Στην άλλη κατηγορία είναι αυτοί που φιλοδοξούν να κάνουν κάτι.

Μην θεωρηθεί βέβαια ότι αυτοί είναι αγγελούδια. Επειδή όμως έχουν την φιλοδοξία να αναδειχθούν, είτε γιατί προσβλέπουν πάρα πάνω ,είτε για την προσωπική τους επιβεβαίωση, είτε για ματαιοδοξία , πρέπει να κάνουν κάτι. Γιατί η φιλοδοξία ,φιλοδοξία αλλά, αν δεν στηριχθεί και κάπου σε ένα έργο ,μια ιδέα ένα αγώνα , ένα αποτέλεσμα δεν λέει. Θα ξεφουσκώσει.

Επομένως είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν και κάτι. Γι αυτή την κατηγορία δεν θέλω να γράψω ποσοστά ( δεν είμαι και δεν θέλω να θεωρηθώ ειδικός ),είναι όμως κατά την άποψή μου μικρά, πολύ μικρά. Επειδή δε χαλάει την πιάτσα η «άλλη κατηγορία» φροντίζει να την απαξιώσει,να την μειώσει, να την συκοφαντήσει και έτσι τα ποσοστά της μένουν σταθερά ή και μειώνονται.

Ο κάθε επαγγελματίας πολιτικός μεγάλης ή μικρής κλίμακας θα κάνει το παν να αποτύχει αυτός που θα τον κάνει να φαίνεται μικρός και ολίγιστος. Φροντίζει με κάθε μέσον ,αφενός αυτός να μειωθεί ,αφετέρου οι άλλοι να πουν αυτά που ακούτε συχνά: «Δέστε τι έπαθε ο άλλος, το μπελάς σου ψάχνεις, δεν παλεύονται αυτοί, τι θέλεις και ανακατεύεσαι, εσύ θα σώσεις τον κόσμο, μια χαρά είσαι τι θέλεις και ανακατεύεσαι, ασχολήσου με την οικογένειά σου και τα παιδιά σου..». Είναι αρνητικά μηνύματα βγαλμένα από τα στόματα κάποιων επιτηδείων που δυστυχώς, πολύ δυστυχώς, αναπαράγονται άθελα από απλούς ανθρώπους.

Έτσι όμως παίζουν το παιχνίδι των «ειδικών» που σκέφτονται μόνο την…αμοιβή. Με αυτόν τον τρόπο δεν πάμε μπροστά και αυτό φαίνεται με την κρίση που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα. Δεν είμαι εμπαθής. Καλή η θέση κάποιος θα την πάρει και πρέπει να αμείβεται . «Να ματώσει όμως και την φανέλα». Με κόπο με ιδέες, με έργα με συνεχές ενδιαφέρον. Να μην ενημερώνεται απλά για τα προβλήματα αλλά να ..λύνει και κάποια . Να είναι απλά φιλόδοξος. Σωστός και ισορροπημένος φιλόδοξος. Όχι κούφιος φωνακλάς, εμπαθής, πονηρός για να πάρει την θεσούλα και κυρίως.

Όχι αυτός που λέει εύκολα ψέματα ,δίνει εύκολα ανεφάρμοστες υποσχέσεις για μελλοντική προσωπική εκμετάλλευση !!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria