Γύρος της λίμνης: Σε δύο εβδομάδες ο δήμος Καστοριάς «αποφασίζει και διατάσσει» - OlaDeka

Γύρος της λίμνης: Σε δύο εβδομάδες ο δήμος Καστοριάς «αποφασίζει και διατάσσει»

Κλείνουν τον γύρο της λίμνης λες και είναι οικόπεδο τους!

σ.σ.Αυτά μόνο σε άλλες εποχές γίνονταν! Απίστευτες πρακτικές από έναν δήμο που μετά από χαλάσματα, κλοπές, φιάσκο χριστουγεννιάτικων πάρκων, άσκοπες λεηλασίες των χρημάτων των δημοτών σε πανηγύρια, άσχετες εκθέσεις και ταξιδάκια, τώρα αρχίζει και τα «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»! Στο βωμό των μικροπολιτικών δημοσιοσχετίστικων και ψηφοθηρικών πολιτικών που τυφλώνουν από πονηριά και μεροληψία, ο δήμος κάνει το χατήρι σε κάποιες …ελιτίστικες παρέες με υποκρισία και κλείνει το μεγαλύτερο ατού της πόλης με το οποίο προσελκύεται τουριστικό κοινό! Τον γύρο της λίμνης!

Ποιος σας είπε κύριοι ότι έχετε δικαίωμα να αφαιρέσετε τη δυνατότητα της περιήγησης των πολιτών και των επισκεπτών στο δρόμο αυτό; Ποιος σας είπε ότι όλοι είμαστε αργόσχολοι και έχουμε το χρόνο πάντα να το παίξουμε περιπατητές και αθλητές; Αν θέλετε να αθληθείτε χωρίς να σας ενοχλούμε οι υπόλοιποι…κακοί με τα οχήματα, υπάρχουν τα γυμναστήρια και τα γήπεδα! Ως εδώ.Δεν είναι γυμναστήριο ο δημόσιος δρόμος! Ελπίζουμε να αληθεύει η πληροφορία ότι ετοιμάζεται ομάδα πολιτών η οποία θα σύρει στα δικαστήρια όλου του πλανήτη και τον δήμο και τους υπεύθυνους ατομικά και προσωπικά για αυτή την…εστέτ ανάλγητη και αθαίρετη απόφαση!

 

Ρεπορτάζ σέντρα:Την πεζοδρόμηση του εσωτερικού παραλίμνιου δρόμου της Καστοριάς για τις ημέρες Δευτέρα και Τρίτη για τρεις ώρες, από τις 18:00 έως τις 21:00, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, μετά την σχετική εισήγηση της Επιτροπής Διαβούλευσης, το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής, η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων θα ξεκινά για τις παραπάνω μέρες και ώρες από το πάρκιγνκ της Παναγίας της Μαυριώτισσας και θα σταματά στο σημείο όπου τελειώνει η μονοδρόμηση της γυρολιμνιάς μετά το Ναυτικό Όμιλο, όπου υπάρχει και το σχετικό απαγορευτικό σήμα.

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ μόλις πάρει την έγκριση της αποκεντρωμένης Διοίκησης σε δύο, περίπου, εβδομάδες, δηλαδή, και θα λήξει τον Σεπτέμβριο, ενώ σε πρώτη φάση θα είναι πιλοτική έτσι ώστε να διαπιστωθεί  η λειτουργικότητά της.

Στην απόφαση διαφώνησαν αρκετοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, κάνοντας λόγο για επικινδυνότητα, αλλά και προχειρότητα, θεωρώντας ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις και από τους καταστηματάρχες, ενώ έθεσαν ζήτημα και περαιτέρω διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία.

Με πληροφορίες από ρεπορτάζ της Γιάννα Λούσιου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria