Γιώργος Σταθάκης: "Είναι ένας κλάδος ο οποίος είναι καθετοποιημένος, εξαγωγικός είναι τομέας που η κυβέρνηση οφείλει και πρέπει να στηρίξει - OlaDeka

Γιώργος Σταθάκης: “Είναι ένας κλάδος ο οποίος είναι καθετοποιημένος, εξαγωγικός είναι τομέας που η κυβέρνηση οφείλει και πρέπει να στηρίξει

“Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον κλάδο της γούνας”

Τις εγκαταστάσεις της 6ης FEA επισκέφθηκαν σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, και ο Γ.Γ. Εμπορίου, Αντώνης Παπαδεράκης, τους οποίους συνόδευσαν η βουλευτής Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο βουλευτής Κοζάνης, Θέμης Μουμουλίδης και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε τι δήλωσαν:

Γιώργος Σταθάκης: “Είναι ένας κλάδος ο οποίος είναι καθετοποιημένος, εξαγωγικός είναι τομέας που η κυβέρνηση οφείλει και πρέπει να στηρίξει, τα εργαλεία είναι αυτά που ήδη έχουμε ανοίξει διάλογο, είναι ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θέλουμε να ενσωματώσουμε και την απλοποίηση του και να υπάρχουν ιδιαίτερα κίνητρα για τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.

Να απλοποιηθεί αρκετά το σύστημα να υπάρξει μέριμνα για τη νέα επιχειρηματικότητα στην οποία υπάρχει ιδιαίτερη αιχμή, και η προσπάθεια φυσικά που έχουμε κάνει στον νέο αναπτυξιακό πέρα από τα κλασικά κίνητρα να προσθέτουμε και χρηματοδοτικά εργαλεία στο εσωτερικό του που θα μειώνει το χρηματοδοτικό κόστος της επένδυσης και θα διευκολύνει πολύ την νέα επενδυτική δραστηριότητα.

Αιχμή του δόρατος παραμένει επίσης και η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, που στον κλάδο σας υπάρχει ένα πολύ μεγάλο φάσμα μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τα άλλα εργαλεία που έχουμε είναι γνωστά, με το ΕΣΠΑ μπορούν να γίνουν αρκετές πρωτοβουλίες, τα θέματα της καινοτομίας και της στήριξης καινοτόμων δραστηριοτήτων επίσης μπορεί να αγγίξουν αυτή την δραστηριότητα και το πιο σημαντικό τώρα σε αυτή τη φάση είναι μια πολύ ισχυρή οικονομική διπλωματία, είναι ευνοϊκή συγκυρία ειδικά φέτος στις σχέσεις μας με τη Ρωσία, έχουνε γίνει πάρα πολλές επαφές σε διάφορα επίπεδα για τομείς που υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Υπενθυμίζω ότι οι συναντήσεις αυτές και οι επαφές και όλες οι συμφωνίες θα αποτυπωθούν και θα ολοκληρωθούν με την επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα, άρα είναι μια σημαντική χρονιά.

Τα νέα είναι πάρα πολύ καλά και για τον τουρισμό ότι θα διπλασιαστούν φέτος οι αυξήσεις, άρα έχουμε ισχυρές ενδείξεις και οι συμφωνίες που προχωράνε είναι πολύ θετικές.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, για να σας στηρίξουμε και ο στόχος μας νομίζω πρέπει να είναι κοινός, να λύνουμε τα προβλήματα, ότι είναι όντως πρόβλημα αιχμής, να μπορέσετε εσείς να κάνετε τη δημιουργική σας δουλειά και μεις να είμαστε αρωγοί σε κάθε τέτοια προσπάθεια.”

 

Αντώνης Παπαδερακης: “Ξέρω ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα της Περιφέρειας σε σχέση με τον κλάδο της γούνας, νομίζω στη βάση αυτού του προγράμματος στα πλαίσια του περιφερειακού σχεδιασμού μπορεί να αντιμετωπιστούν θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας, την κατάρτιση του προσωπικού σε συνδυασμό με προγράμματα απασχόλησης και το δεύτερο είναι ότι εμείς σαν Γενική Γραμματεία (μιλάω τώρα και σαν πρόεδρος της επιτροπής του Ελληνικού σήματος) είμαστε σε μια διαδικασία διαβούλευσης και με το επιμελητήριο αλλά θα λεγα και με τους φορείς της περιοχής, να διαμορφωθεί ένας φερέγγυος και αξιόπιστος κανονισμός πιστοποίησης Ελληνικού προϊόντος σε ότι αφορά τη γούνα, όπως επίσης σε συνδυασμό με αυτό, να οριστεί ένα επίσης ένας φερέγγυος και αξιόπιστος κανονισμός πιστοποίησης απόδοσης και ελέγχου του Ελληνικού σήματος.

Πιστεύω ότι το Ελληνικό σήμα και στη γούνα αλλά και σε όλα τα προϊόντα που προσπαθούμε να σαν επιτροπή Ελληνικού σήματος να προωθήσουμε, θα είναι ένα ισχυρό επιπρόσθετο στοιχείο, που μπορεί να βοηθήσει την εξωστρέφεια και την διείσδυση και την διαφύλαξη αν θέλουμε του προϊόντος και της πιστοποίησης προέλευσης και της δικής μας σφραγίδας σαν χώρα σαν παραγωγή σαν τεχνική.

Εύχομαι καλή δύναμη, χαίρομαι που σε σχέση με την περσινή είδα πιο αισιόδοξους ανθρώπους του κλάδου της γούνας και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό (σχόλιο παρευρισκόμενου: απ τη φύση τους είναι αισιόδοξοι…) απ τη φύση τους είναι αισιόδοξοι αλλά άκουσα ότι υπάρχουν και κάποια στοιχεία που μας κάνουν πιο αισιόδοξους και αυτό είναι το σημαντικότερο. Βέβαια όλοι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι γιατί η αισιοδοξία είναι η δύναμη μας, αλλά να έχουμε τα στοιχεία είναι ακόμα πιο καλό. Και νομίζω ότι φέτος υπάρχουν κάποια στοιχεία που μας κάνουν να είμαστε πιο αισιόδοξοι σε αυτόν τον τομέα.”

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria