ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΑΚΑΣ: Ωραία έκθεση και καλά οργανωμένη η FEA - Οι νέες αγορές, τα προβλήματα οι προοπτικές για τη γούνα - OlaDeka

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΑΚΑΣ: Ωραία έκθεση και καλά οργανωμένη η FEA – Οι νέες αγορές, τα προβλήματα οι προοπτικές για τη γούνα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ΄ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥΝΑΣ

“Βλέπω μια πολύ ωραία έκθεση με πολύ καλή οργάνωση. Χθες είδαμε το Show, πολύ ωραία και μοντέρνα στυλ, είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από τις δημιουργίες των Ελλήνων κατασκευαστών και είμαι χαρούμενος εδώ και βλέπω όλες αυτές τις ωραίες γούνες, τα ωραία περίπτερα και τις όμορφες collection.

Έχουμε μία πολύ δύσκολη χρονιά, πολύ δύσκολες εποχές, μετά την Κινεζική οικονομική κρίση όλα τα είδη πολυτελείας υποφέρουν και φυσικά ένα από αυτά τα προϊόντα είναι η γούνα. Έτσι αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα που μεγαλώνουν και αυτό επηρεάζει τις τιμές των πρώτων υλών οι οποίες έπεσαν.

Επίσης η κατάσταση στη Ρωσία, Ουκράνία και την Τουρκία επηρέασε πολύ τις αγορές και το εμπόριο μας, αλλά ελπίζουμε ότι θα βρεθούνε λύσεις.

Οι αγοραστές αυτών των χωρών θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη βιομηχανία και το εμπόριο μας.

Εμείς από την IFF προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για να στηρίζουμε την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική, η Ελλάδα έχει τους περισσότερους Ευρωπαίους κατασκευαστές και είναι επίσης η μεγαλύτερη κατασκευαστική χώρα.

Κάνουμε πολλά πράγματα για να διδάξουμε νέους ανθρώπους, έχουμε το Summer School στο οποίο είμαστε χορηγοί και σχεδιάζουμε να κάνουμε και άλλα projects για να στηρίζουμε την Ελλάδα ως χώρα επειδή είμαι και εγώ Έλληνας και αγαπώ την πατρίδα μου.

Επίσης προσπαθούμε να βρούμε νέες αγορές. Είναι μία από τις υποχρεώσεις μας και προσπαθώ να πετύχω να δούνε και να γνωρίσουν τα προϊόντα μας αυτές οι νέες αγορές.

Για παράδειγμα το Ιράν, το οποίο αποτελεί μία νέα αγορά που ήταν κλειστή έως τώρα αλλά στους κατοίκους του αρέσουν τα είδη πολυτελείας, έχουμε κάνει κάποιες προσπάθειες για να βρούμε εύφορο έδαφος για τη βιομηχανία και να ξεκινήσουμε το εμπόριο με αυτή τη χώρα.

Το δεύτερο πρόγραμμα που έχουμε είναι να πάμε στην Ινδία. Θα είμαστε ως Ομοσπονδία για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη έκθεση δερμάτων στο Τσεν Γιανκ (αν θυμάμαι καλά το όνομα) και να δείξουμε τα προϊόντα μας εκεί όπου αγαπούν το δέρμα με γούνινες λεπτομέρειες και ελπίζουμε πως στο μέλλον θα αγοράζουν και γούνες.

Έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες στην Κίνα να μειωθούν οι φόροι στα προϊόντα μας – μπορέσαμε να τους μειώσουμε στο 5% – και να προσπαθήσουμε για περαιτέρω μείωση έτσι ώστε να μπορούμε να εξάγουμε προϊόντα γούνας στην Κίνα.

Η Ελλάδα είναι μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές χώρες γουνοποιιτικών προϊόντων στην Κίνα.

Μια άλλη προσπάθεια είναι εκείνη στην οποία τοπικοί συνεργάτες στην Κορέα, μας βοηθούν για να μειωθούν επίσης οι φόροι στα είδη πολυτελείας τους τελευταίους έξι μήνες αλλά υπάρχουν και μερικά θετικά στοιχεία τα οποία μπορούμε να αναφέρουμε για παράδειγμα, όπως ότι στην Αμερικανική αγορά επικράτησε ψύχος και έτσι αυξήθηκαν οι πωλήσεις.

Επίσης σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες υπήρξε ψυχρός χειμώνας και αυτό βοήθησε πολύ να πουληθούν προϊόντα γούνας και έτσι λοιπόν είμαι αισιόδοξος ότι στο μέλλον θα βρούμε καινούριες αγορές και οι παλιές αγορές οι οποίες έχουνε κάποια προβλήματα θα μπορούν να επιστρέψουν και να υποστηρίξουν τη βιομηχανία μας ξανά.

Θέλω επίσης να προσθέσω κάποια θετικά σημεία όπως το ότι στα τελευταία Shows των Fashion Weeks σε Μιλάνο και Νέα Υόρκη, το 50% των χειμωνιάτικων προϊόντων περιείχαν γούνα που αποδεικνύει ότι η γούνα παραμένει στη μόδα και αρέσει στους ανθρώπους που τα φορούν ακόμη και αν δεν είναι βαρύς ο Χειμώνας, αλλά φαίνεται ότι στο μέλλον αν μας βοηθήσει και ο Χειμώνας θα έχουμε πολλές πωλήσεις.

Επίσης έχουμε πολύ στενή συνεργασία με το Vogue για να προωθήσουμε τη γούνα στα επόμενα Fashion Weeks σε Μιλάνο και Νέα Υόρκη.

Συμμετέχουμε σε ένα πρόγραμμα το Remix όπου νέοι σχεδιαστές παρουσιάζουν νέα και ενδιαφέροντα σχέδια και υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από πολλές χώρες της Ασίας και της Ευρώπης και οι φιναλίστ θα πάνε στο Μιλάνο και μαζί με το Vogue κάνουμε την επιλογή του καλύτερου ενδύματος.

Αυτό παρακινεί νέους ανθρώπους να συμμετέχουν και να δουλεύουν με τα υλικά μας και να μαθαίνουν περισσότερα για τη βιομηχανία μας και όλοι είναι πολύ χαρούμενοι επειδή δουλεύουν με γούνα που είναι φυσικό προϊόν με το οποίο δημιουργούν πλούσια και όμορφα παλτό και αυτό με κάνει να πιστεύω ότι θα βοηθήσει την ανάπτυξη του κλάδου στο μέλλον.”

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria