Βάζει τέλος στο ασυμβίβαστο των Περιφερειαρχών ο Κουρουμπλής- Ανοίγει ο δρόμος της Βουλής για Καρυπίδη(;) - OlaDeka

Βάζει τέλος στο ασυμβίβαστο των Περιφερειαρχών ο Κουρουμπλής- Ανοίγει ο δρόμος της Βουλής για Καρυπίδη(;)

Τέλος στο ασυμβίβαστο της εκλογής των Περιφερειαρχών στο Κοινοβούλιο, πριν από τη λήξη της θητείας τους, φαίνεται να βάζει ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αλλαγές που είναι έτοιμος να φέρει μέσω του «Καλλικράτη».

 Με απλά λόγια οι Περιφερειάρχες δεν θα χρειάζεται να περιμένουν πέντε χρόνια για να επιστρέψουν στη Βουλή. Απλά θα παραιτούνται και θα πολιτεύονται.
Θυμίζουμε ότι τις αλλαγές είχε προαναγγέλλει ο κ. Κουρουμπλής σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση τον Ιανουάριο, σε συνδυασμό και με το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών Περιφερειών.
Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι, εάν και εφόσον το αποφασίσει, ανοίγει ο δρόμος της υποψηφιότητας για τη Βουλή και για τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, το όνομα του οποίου συζητήθηκε και για τη λίστα υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτέμβρη, χωρίς ουσία φυσικά μιας και ίσχυε το ασυμβίβαστο εκλογής.

Είναι κοινό μυστικό στους πολιτικούς κύκλους της περιοχής και κυρίως σε αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ, πως το όνομα του Θεόδωρου Καρυπίδη, θα απασχολήσει εντόνως την Κουμουνδρούρου σε ενδεχόμενο άρσης του ασυμβίβαστου, ενώ ο ίδιος ο Περιφερειάρχης φροντίζει με κάθε ευκαιρία όχι απλά να δείχνει τη συμπάθειά του προς την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και να μιλά με λόγια που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ούτε οι εν ενεργεία Βουλευτές της περιοχής του κυβερνώντος κόμματος.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις για «άξια μέλη της κυβέρνησης που νοιάζονται για την πατρίδα», αλλά και για «συνέχιση της εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό στον πρωθυπουργό».

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria