Ανακοινωση ΠΑΜΕ για την 48ωρη απεργια - OlaDeka

Ανακοινωση ΠΑΜΕ για την 48ωρη απεργια

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Συνάδελφοι εργάτες, άνεργοι, ελευθεροεπαγγελματίες , συνταξιούχοι, νέοι

Το ΠΑΜΕ σας καλεί να δώσουμε μαζί αποφασιστικό μαχητικό αγώνα ενάντια στη βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας. Όλοι στη μάχη της 48ωρης γενικής Απεργίας! Στήνουμε εργατικό λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.

Είναι προκλητικοί και αδίστακτοι! Πιστεύουν ότι μεθοδεύοντας να φέρουν τα μέτρα τη μεγάλη εβδομάδα, δε θα βρουν απέναντί τους αγώνες και αντιστάσεις.

Η τακτική τους δείχνει ότι κυβέρνηση και εργοδοσία ανησύχησε από την απεργία στις 4 Φλεβάρη που νέκρωσε τη χώρα, από τις κλαδικές κινητοποιήσεις, τα συλλαλητήρια, από τα αγροτικά μπλόκα. Αυτή την τεράστια δύναμη που φανέρωσε η πάλη του εργαζόμενου λαού, η συμμαχία εργατών και αγροτών, ελευθεροεπαγγελματιών στο δρόμο του αγώνα. Είναι ξανά η ώρα να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη ακόμα περισσότερο.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τις μανούβρες, τα χοντροκομμένα ψέματα της κυβέρνησης ότι δήθεν «διαπραγματεύεται για τους αδύνατους». Από το ψεύτικο δίλημμα που θέτουν στο λαό, ότι η διαπραγμάτευση και οι αντιθέσεις του ΔΝΤ με την ΕΕ, μπορεί να είναι προς όφελος του. Ζήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και ξέρουμε τι σημαίνουν «οι κόκκινες γραμμές», «η σκληρή διαπραγμάτευση», «τα δίκαια μέτρα που ελαφρύνουν τους κοινωνικά αδύναμους», και τόσα άλλα ψέματα, λεονταρισμοί και απάτες.

Φέρνουν νέα άγρια φορολογία πάνω στην ήδη δυσβάσταχτη, με αύξηση των πιο ληστρικών φόρων όπως του ΦΠΑ που αφορά τη λαϊκή κατανάλωση. Την ίδια στιγμή φοροαπαλλάσσουν με τροπολογίες βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες. Νέα μείωση συντάξεων για παλιούς και νέους συνταξιούχους πάνω από 20%.

Προχωρούν στο έγκλημα καταργώντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταργώντας το δικαίωμα στη σύνταξη για τις νεότερες γενιές, που περιπλανιόνται από την ανεργία στην ανασφάλιστη κακοπληρωμένη ελαστική εργασία.

Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά, δεν είναι τα τελευταία!

Η κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει για την απελευθέρωση των απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, την παράδοση των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά, τους πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού. Η επίθεση αυτή είναι κρίκος στην αλυσίδα της αντιλαϊκής πολιτικής που επεκτείνεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την προσφυγιά και έχει μόνιμα θύματα τους λαούς που υποφέρουν.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα. Είναι ώρα να στείλουμε πιο δυνατό το μήνυμα: «Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο, να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία».

Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των πλουτοκρατών. Ζητάμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δε θα επιτρέψουμε από φόβο να ζήσουμε στη φτώχεια, στη σύγχρονη σκλαβιά, στη ζωή χωρίς μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria