MIFUR: Λύθηκε το μυστήριο με τους εξαφανισμένους πελάτες - OlaDeka

MIFUR: Λύθηκε το μυστήριο με τους εξαφανισμένους πελάτες

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Λύθηκε το μυστήριο με το αιφνιδιαστικό άδειασμα της έκθεσης κατά τη χθεσινή δεύτερη μέρα. Οι επισκέπτες έκαναν…κοπάνα από την έκθεση την Πέμπτη και πήγαν για ψώνια στην αγορά του Μιλάνου!

Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτό που συμβαίνει στην περίφημη βορειο-ιταλική πρωτεύσουσα της μόδας.

Αν επιχειρήσουμε μία σύνοψη του τριημέρου σε τίτλους θα σας παραπέμψουμε στους αντίστοιχους του oladeka.com :

1η Μέρα:

MIFUR 2016: Milan-Hong Kong 1-0 !

1η Μέρα: Υπάρχουν επισκέπτες και ενδιαφέρονται

 

2η Μέρα:

MIFUR: ΦΟΥΣΚΑ! ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ!

3η:Μέρα

MIFUR: Λύθηκε το μυστήριο με τους εξαφανισμένους πελάτες

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

Αυτοί οι τίτλοι τα λένε όλα! Το Μιλάνο μοιάζει με φαντεζί και έμπειρο Ιταλιάνο broker σε μία ασταθή και τρελή περίοδο της Wall street που μοιράζει…εγκεφαλικά από λεπτό σε λεπτό με αλλεπάλληλες διαδρομές, ανάμεσα σε κρύο και ζέστη !

Έτσι ακριβώς! Σε μια περίοδο που όλοι έχουν κάνει τουλάχιστον από μία φορά τη σκέψη να το γυρίσουν στα ψυχοφάρμακα, οι Ιταλοί αποδεικνύουν ότι είναι σκληρά καρύδια και ξέρουν να παίζουν. Μετά την χθεσινή εφιαλτική κοιλιά που παρέδωσε τους εκθέτες σε εξουθενωτικό σκωτσέζικο ντουζ, σήμερα, μοίρασε ζεστά και ρουφηχτά φιλιά της ζωής…

Σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου, τρίτη μέρα της MIFUR 2016 και μετά από την 2η κατά σειρά χρονιά συρρίκνωσης της έκθεσης του Hong Kong, η Ιταλική έκθεση επέστρεψε τους πελάτες που έκαναν εμφάνιση την Τετάρτη και εξαφανίστηκαν την Πέμπτη, στην αγκαλιά των εκθετών.

Η μοναδική εκδοχή που μπορεί να σταθεί και όλοι όσοι έχουμε ζήσει έστω και λίγο στη MIFUR από κοντά, είναι η εξής:

Οι εκθέτες με την άφιξη τους στο Μιλάνο, “χτυπάνε” κάρτα στους χώρους της έκθεσης. Μετά την καθιερωμένη αναγνωριστική πρώτη βόλτα στους διαδρόμους και τα περίπτερα, όλοι ακονίζουν πιστωτικές και φωτογραφικές για τους δρόμους πέριξ της Piazza del Duomo.

Ποιος πήγε στο Μιλάνο και δεν το κανε; Ποιος αντιστάθηκε; Κανείς! Και μάλιστα σας βεβαιώνουμε ότι η συγκεκριμένη ιεροτελεστία γίνεται χωρίς κενά, κάθε φορά, σε κάθε επίσκεψη.

Έτσι έγινε και φέτος. Μόνο που επειδή αυτή τη χρονιά η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που όλοι ζούμε στο πετσί μας, όλο αυτό έγινε ακραία αισθητό σε εκθέτες που έμοιαζαν να στέκονται στα εκθεσιακά τους γραφειάκια με το πιστόλι στον κρόταφο και το δάχτυλο στην σκανδάλη…

Σε τέτοια κατάσταση όλα μεγεθύνονται: Οι ειδήσεις, οι καταστάσεις τα συναισθήματα…Μετά την πρώτη εθιμοτυπική τους επίσκεψη λοιπόν, οι επισκέπτες που ήταν αρκετοί και σοβαροί, τη δεύτερη μέρα προτίμησαν τη βολτούλα και την αγορά της πόλης και την τρίτη ημέρα επέστρεψαν στο εκθετήριο για δουλειές.

Έτσι οι περισσότεροι Έλληνες  εκθέτες σήμερα, άφησαν μία ανακουφιστική εκπνοή που ακούστηκε μέχρι τη Λεωφόρο των Κύκνων της Καστοριάς και το ΒΙΠΑ της Σιάτιστας!

Ξαναμπήκαν στα περίπτερα οι Κινέζοι, Κορεάτες, Σέρβοι, Ουκρανοί, Σκανδιναβοί, και άλλοι Ευρωπαίοι, επέστρεψαν και οι λιγοστοί αλλά δυνατοί Ρώσοι και μαζί τους οι Αμερικανοί και Αργεντίνοι δυνητικοί πελάτες.

Έγιναν πωλήσεις λιανικής, γράφτηκαν ικανοποιητικές παραγγελίες και γέμισαν οι data bases των Ελλήνων γουνοποιών με στοιχεία νέων πελατών.

Μην μας παρεξηγείτε για τις ακραίες μεταβολές στο ρεπορτάζ μας, δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η εικόνα που μας μεταφέρει η αγορά, οι εκθέτες οι οποίοι θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά, είναι άνθρωποι που ζούνε το παράδοξο. Που αντιμετωπίζουν τις μεταβολές από λεπτό σε λεπτό, σαν να πρόκειται για μετεωρολογικές αλλαγές του πιο άστατου Μάρτη! Οι απεσταλμένοι της Ελληνικής γουνοποιίας είναι (σας το λέμε με βεβαιότητα μετά από αυτά που ζούμε μαζί τους από λεπτό σε λεπτό) υπεράνθρωποι με γερά “άντερα”! Τόσο γερά όσο απαιτεί αυτή η έκθεση.

Η τρίτη μέρα λοιπόν έδωσε τη νίκη στη MIFUR η οποία κέρδισε το Hong Kong στα σημεία. Η πρωτεύουσα της μόδας, απέδειξε ότι διαθέτει ισχυρή υποδομή, κλάση,ιστορία, υπόβαθρο, know how και όνομα. Πολλές είναι οι φήμες που διαδίδονται πια για σχέδια των Ιταλών που περιέχουν φουλ επίθεση του χρόνου με τοποθέτηση της έκθεσης τους ακόμη και πάνω στις αντίστοιχες ημερομηνίες της  ασιατικής εκδήλωσης που μοιάζει με πληγωμένο δράκο πεσμένο στο έδαφος. Το τόλμησαν με μία άλλη κλαδική έκθεση οπτικών και κέρδισαν.

Από την άλλη βέβαια υπάρχουν και τα μελανά σημεία της Ιταλικής έκθεσης. Οι επιτυχίες στις οποίες αναφερθήκαμε φυσικά και δεν αφορούσαν την πλειοψηφία. Οι πολλοί, δεν μπόρεσαν να εξαργυρώσουν την εντυπωσιακή επισκεψιμότητα (τηρουμένων των αναλογιών και αναλογιζόμενοι των συνθηκών) και απλά είδαν άλλη μία έκθεση που απλά τους βύθισε χωρίς έλεος σε περισσότερα έξοδα και μεγαλύτερη απελπισία.

Επίσης, η πτώση των τιμών των δερμάτων που ανάγκασε πολλούς φαρμαδόρους να κλείσουν τα εκτροφεία τους (και θα αναγκάσουν κι άλλους), έφερε παράδοξα φαινόμενα στα περίπτερα των εκθετών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσα στην έκθεση κυκλοφορούσαν φείγ βολάν με φωτογραφίες γουναρικών (αλεπού και βιζόν) που διαφήμιζαν περίπτερα, τα οποία πουλούσαν με τιμές που ξεκινούσαν από 160 ευρώ!

Υπήρχαν επίσης (και δικοί μας) που πουλούσαν sable σε τιμές λίγο πάνω από 2000 ευρώ και σε μερικές περιπτώσεις και δολάρια!

Αυτά ανάγκασαν και τους υπόλοιπους να ξεκινήσουν σαν ντόμινο τις δικές τους …τιμολογιακές βυθίσεις.

Αυτό λοιπόν που έκαναν οι Κινέζοι στο Hong Kong συνεχίστηκε και στο Μιλάνο. Και κανείς δεν ξέρει μέχρι που θα πάει η βαλίτσα…

Όλα αυτά αν τα συνδυάσουμε με τη γενικότερη κατάσταση του κλάδου, θα πρέπει να μας κάνει να χάσουμε για αρκετές ώρες ανά ημέρα τον ύπνο μας. Τι να πρωτο-σκεφτούμε; Ότι η Ρωσία μας χαιρέτησε οριστικά και αν δεν υπάρξει άνοδος στην τιμή του πετρελαίου δεν πρέπει να περιμένουμε καμία επανασύνδεση;  Ότι τα στοκ γουναρικών έχουν κατακλύσει την υφήλιο; Ότι για πρώτη φορά η γούνα κινδυνεύει με ολοκληρωτικό αφανισμό από την Ελλάδα; Γιατί αν χαθούν οι περισσότερες επιχειρήσεις, μη φανταστεί κανείς ότι θα ωφεληθεί ο ίδιος σε μονοπωλιακό επίπεδο αρπάζοντας το μερίδιο των εξαφανισμένων. Όχι, δεν πιστεύουμε ότι πάει έτσι. Αν επέλθει ξηρασία στην αυλή του γείτονα, κάποια στιγμή θα στερέψει και το δικό σου πηγάδι.

Αν συνεχιστεί αυτή η καθοδική πορεία στη γούνα και μεταναστεύσουν ή αλλάξουν οριστικά αντικείμενο οι ολοένα και λιγότεροι εργαζόμενοι τεχνίτες, το τέλος δεν είναι μακριά… Δεν ξαναγεννιέται εύκολα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό από το μηδέν. Γνωστά πράγματα και χιλιοειπωμένα. Δυστυχώς όμως πραγματικά και επικίνδυνα!

Το λέμε συνέχεια αλλά τώρα θα το βροντοφωνάξουμε : Είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ, να γίνει έρευνα! Έρευνα για νέες αγορές, έρευνα για το που υπάρχουν δυνητικοί πελάτες και τι θέλουν. Έρευνα έρευνα έρευνα! Και μετά ακολουθήστε σαν ευαγγέλιο τα ευρήματα! Δεν θα κουραστούμε να το γράφουμε και να το λέμε!

 

vip-remix remix re-1 mifur-nafa mifur-22 mifur-21 mifur-11 mifur-13 mifur-14 mifur-15 mifur-16 mifur-19 mifur-20 mifur-10 mifur-9 mifur-8 mifur-5 mifur-4 mifur-3 2

 

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria