ΤΑP:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ - ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ - OlaDeka

ΤΑP:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ – ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αρχική συμφωνία από τους φορείς της Δυτικής Μακεδονίας για τα έργα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Ε.Κ.Ε.) 2015-2019 της Κοινοπραξίας TAP

Σε συνέχεια της συνάντησης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεοδώρου Καρυπίδη στο Γραφείο του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη, κατά την οποία διευθετήθηκαν τα βασικά πεδία συμβολής του TAP σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), η διαδικασία υποβολής και έγκρισης των έργων/ενεργειών, καθώς και τα κριτήρια κατανομής του ποσού των 32,0 εκατ. € μεταξύ των Περιφερειών, οργανώθηκε συνάντηση στην  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα την αρχική εξειδίκευση των προτάσεων που θα υποβληθούν.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι Νεστορίου Π. Γκέτσιος, Καστοριάς Α. Αγγελής, Αργους Ορεστικού Π. Κεπαπτσόγλου, Εορδαίας Σ. Ζαμανίδης, Αμυνταίου Κ. Θεοδωρίδης, στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ.

Σε κλίμα συναίνεσης, συνεργασίας και συναντίληψης συμφωνήθηκαν, αρχικά, μερικά σημαντικά έργα που θα προταθούν προς έγκριση από την Κοινοπραξία TAP, εφόσον εγκριθούν πρώτα από τα αρμόδια αποφασιστικά όργανα (Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας και Δημοτικά Συμβούλια) και στη συνέχεια θα εισέλθουν σε φάση υλοποίησης.

Ενδεικτικά αναφέρονται, τα μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών σε θέματα ενέργειας και φυσικού αερίου στην Καστοριά, έργα ανάπτυξης και ποιότητας ζωής, καθώς και προγραμματισμός της τηλεθέρμανσης για το Άργος Ορεστικό και την Καστοριά, υποδομή υποστήριξης του οινολογικού τουρισμού και πολιτισμού στο Δήμο Αμυνταίου, διαχειριστικές μελέτες δασών στο Δήμο Νεστορίου, έργα στήριξης του πολιτισμού και αποκατάσταση αρχοντικού, υποστήριξη υλοποίησης του Σχεδίου διαχείρισης λίμνης Καστοριάς στο Δήμο Καστοριάς, έργο πολιτισμικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στο Δήμο Εορδαίας και δράσεις συναφείς με την ενέργεια.

TAP-1-PERIFEREIA

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria