Πρόσφυγες στην Καστοριά- Το μεγάλο «παζάρι» ξεκίνησε! - OlaDeka

Πρόσφυγες στην Καστοριά- Το μεγάλο «παζάρι» ξεκίνησε!

ΦΟΡΕΙΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΙ, ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ “ΟΡΓΑΣΜΟ”

Ο κόσμος διαβάζει και παρακολουθεί με αγωνία την πορεία του προσφυγικού, βλέπει διάφορα δημοσιεύματα στον Αθηναϊκό τύπο που αφορούν σε δηλώσεις-διαψεύσεις-ρεπορτάζ και τούμπαλιν απ΄την αρχή και δεν μπορεί να φανταστεί το τι γίνεται πίσω από την πλάτη του!

Είχαμε γράψει (μόνο εμείς) στις 24 Φεβρουαρίου για το σήμα που είχανε λάβει όλοι οι τοπικοί φορείς σχετικά με την αναμονή 150 αρχικά προσφύγων που θα οδηγούνταν στα Κορέστεια.

Από τότε 1ον) Κανένα τοπικό παπαγαλάκι δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει για αυτό το σήμα που έλαβαν (ή δεν έλαβαν) οι φορείς.

2ον) Κανένας από τους φορείς δεν ανακοίνωσε επίσημα ότι υπάρχει (ή ότι δεν υπάρχει) αυτό το σήμα.

Μέχρι τότε οι διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποδεχθούμε πρόσφυγες, έδιναν και έπαιρναν. Στη συνέχεια και ενώ πολλοί υποκριτικά έκρυβαν ότι περίμεναν από λεπτό σε λεπτό τα λεωφορεία, αρχίζουν οι απανωτές συσκέψεις με δελτία τύπου άλλα αντ’ άλλων.

Κοπάζει το θέμα , μετά τις ανακοινώσεις για το κλείσιμο των συνόρων της Αλβανίας με την Ελλάδα του Έντι Ράμα. Οι πρόσφυγες μετανοιώνουν και δεν ναυλώνουν λεωφορεία για την περιοχή μας, αφού πληροφορούνται ότι η Αλβανία (που είναι στην κατεύθυνση της Καστοριάς) δεν τους ενδιαφέρει μετά το κλείσομο των συνόρων.

Στις 8 Μαρτίου όμως διαβάζουμε σε Αθηναικά sites:«Αλβανίδα υπουργός: Συζητάμε με την Ελλάδα για τη διέλευση των προσφύγων -ΣΕ ΑΡΧΙΚΗ ΦΑΣΗ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ»

Μπαίνει πάλι το θέμα των προσφύγων λοιπόν στην Καστοριά και μαζί με το σκεπτικό ότι έτσι κι αλλιώς κάποτε θα έρχονταν και εδώ, αναζωπυρώνεται η διαδικασία ζυμώσεων στην περιοχή μας.

Επιχειρηματίες, διοικητικοί παράγοντες τοπικών γουνοποιητικών φορέων (!), ξενοδόχοι, εμπλεκόμενοι με την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλοι πολλοί, συνθέτουν το πάνελ του μεγάλου παζαριού που στήνεται εν όψει του ερχομού των «Πελατών Προσφύγων» στην Καστοριά!

Και ο κόσμος ενημερώνεται κατά τα άλλα…

Και οι πολίτες περιμένουν από τοπικούς άρχοντες να μάθουν την αλήθεια. Με απόλυτα ερασιτεχνικό τρόπο, και με κινήσεις που δείχνουν ότι πολλοί βρίσκονται σε οργασμό λόγω του επερχόμενου μεγάλου παζαριού, κανείς δεν σκέφτεται τα σοβαρά θέματα που σχετίζονται με αυτό το θέμα και τις προεκτάσεις του. Οι φορείς ξαναμένοι και αποχαυνωμένοι δεν λένε όλη την αλήθεια για αυτό και γίνεται αποκριάτικος χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων-διαψεύσεων και δελτίων τύπου με χαρακτήρα χρησμών Πυθίας. Οι υπόλοιποι που θέλουν να κάνουν δουλειά, ακονίζουν τα μαχαίρια τους στον ιδιότυπο ανταγωνιστικό πόλεμο που έχει ήδη ανάψει για τα καλά.

Έρχονται καταπληκτικές εξελίξεις….

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria