Πολύνεκρη επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην Άγκυρα - OlaDeka

Πολύνεκρη επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην Άγκυρα

27 νεκροί και 75 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την έκρηξη παγιδευμένου οχήματος σε κόμβο λεωφορείων στο κέντρο της Άγκυρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη της τουρκικής πρωτεύουσας η επίθεση εκδηλώθηκε στις 18:45 στο πάρκο Γκιουβέν στην περιοχή Κιζιλάι.

Ακαριαίο θάνατο βρήκαν 23 άνθρωποι ενώ άλλοι 4 υπέκυψαν μετά την διακομιδή τους στα νοσοκομεία.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε 10 νοσηλευτικά ιδρύματα της Άγκυρας.

Οι αρχές αποδίδουν την ενέργεια στο PKK ή σε άλλη συνεργαζόμενη κουρδική οργάνωση.

Την επίθεση καταδίκασε το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας του Λαού (HDP)

Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως μετά το συμβάν, όπου έσπευσαν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, διασώστες και τραυματιοφορείς.

Ο Πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη ενημερώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών κι επέστρεψε στην Άγκυρα.

Η αμερικανική πρεσβεία είχε ενημερώσει με ανακοίνωσή της από τις 11 Μαρτίου για πιθανό τρομοκρατικό κτύπημα στην καρδιά της Άγκυρας, συνιστώντας να αποφεύγουν ιδιαίτερα την περιοχή Μπαχτσελί Εβλέρ.

Είναι η τρίτη επίθεση στην τουρκική πρωτεύουσα από τον περασμένο Οκτώβριο.

Στις 10 Οκτωβρίου 2015, 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση, που αποδόθηκε στο ΙΚΙΛ στην διάρκεια διαδήλωσης φιλειρηνιστών κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2016, 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 81 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με όχημα κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πηγή

 

Δείτε τι γράφει το pronews:

Παγιδευμένο αυτοκίνητο συγκρούστηκε με λεωφορείο σε πάρκο στο κέντρο της Αγκυρας ανατινάζοντας δεκάδες τούρκους πολίτες δήλωσε αξιωματικός των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας με τις  πληροφορίες να κάνουν λόγο για 34 νεκρούς και 161 τραυματίες.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Υγείας Müezzinoğlu μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι 34 και 19 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Πιθανότατα 1-2 από τους νεκρούς είναι οι οδηγοί του παγιδευμένου οχήματος.

Ο Α.Νταβούτογλου συγκαλεί έκταση σύσκεψη ασφαλείας καθώς ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να ανέβει δραματικά.

Στην σύσκεψη μετέχουν ο Υπουργός Εσωτερικών Efkar Alai, ο Ρ.Τ.Ερντογάν, ο Α.Νταβούτογλου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Bekir Bozdag, ο κυβερνήτης της Άγκυρας Mehmet Swords, ο αρχηγός της Αστυνομίας Celalettin και ο διοικητής της MIT Hakan Fidan.
Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Efkar Ala δήλωσε:
“Στην στάση περίμεναν πολίτες και ξαφνικά ένα όχημα γεμάτο εκρηκτικά προσέκρουσε και ανατινάχτηκε”.
Δείτε πατώντας ΕΔΩ τούρκους να μιλάνε σε κατάσταση σοκ γεμάτοι αίματα.

Oι τουρκικές αρχές έθεσαν περιορισμούς στην επικοινωνία ενώ έχουν επιβάλλει “συσκότιση” στα τουρκικά ΜΜΕ σχετικά με τις απώλειες.

Επιπλέον απαγόρεψαν την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως τουιτερ και facebook ώστε να μην διαδοθούν οι εικόνες φρίκης των διαμελισμένων πτωμάτων.

Παγιδευμένο αυτοκίνητο φέρεται να συγκρούστηκε με λεωφορείο σε μια περιοχή που βρίσκονται δέκα στάσεις λεωφορείων ενώ υπήρξαν και πυροβολισμοί αμέσως μετά την σύγκουση.

Oι εκρήξεις έγιναν κοντά στο Υπουργείο Παιδείας, στην περιοχή Kizilay στην κεντρική Άγκυρα στο Güvenpark.

Οχήματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι υπάρχουν «πολλοί νεκροί» από την έκρηξη στην Άγκυρα.
Η περιοχή έχει εκκενωθεί.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ δύο ημέρες πριν είχε προειδοποιήσει για κτυπήματα στην καρδία της Τουρκίας ενώ και η ΜΙΤ στο έγγραφο που υπογράφει ο στρατηγός Mehmet Göktan και θα δείτε είχε προειδοποιήσει την τουρκική κυβέρνηση…
Όσον αφορά στους τραυματίες, έχουν μεταφερθεί σε 10 κοντινά νοσοκομεία, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 12 από αυτούς ειναι σε κρίσιμη κατάσταση.
H επίθεση στην Αγκυρα πραγματοποιήθηκε από κούρδο μαχητή του PKK ή συνδεόμενης με αυτό οργάνωσης, δήλωσε αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.

 

 

Ankara Kızılay explosion occurred.  The explosion of the city's busiest area ...

Ankara Kızılay'da patlama 13 .03.2016

Ankara Kızılay explosion 13 .03.2016

https://pbs.twimg.com/media/CdcVVIWWAAAWIZa.jpg

https://pbs.twimg.com/media/CdcVXdbXEAAIejd.jpg

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria