Πανελλήνια πρωτιά για τον Καστοριανό Παύλο Βαενά στο «Conseil des jeunes citoyens» στη Θεσσαλονίκη - OlaDeka

Πανελλήνια πρωτιά για τον Καστοριανό Παύλο Βαενά στο «Conseil des jeunes citoyens» στη Θεσσαλονίκη

Πανελλήνια πρωτιά στο «Μονόλογο» για τον Καστοριανό μαθητή Παύλο Βαενά στο «Conseil des jeunes citoyens» στη Θεσσαλονίκη.

Ο ταλαντούχος μαθητής έκλεψε τις εντυπώσεις με το λόγο του προκαλώντας το θαυμασμό κριτών και συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα.

Τί είναι το «Conseil des jeunes citoyens» 

Το «Συμβούλιο των Νέων Πολιτών» είναι ένας από τους σημαντικότερους πανελλήνιους διαγωνισμούς επιχειρηματολογίας και ρητορικής σε μονόλογο και διττό λόγο στη Γαλλική Γλώσσα.

Διεξήχθη για 3η συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη,στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» το διήμερο 4 και 5 Μαρτίου 2016.

conseil

 

Τι είναι το «Conseil des jeunes citoyens» 

Το «Συμβούλιο των Νέων Πολιτών» είναι ένας από τους σημαντικότερους πανελλήνιους διαγωνισμούς επιχειρηματολογίας και ρητορικής σε μονόλογο και διττό λόγο στη Γαλλική Γλώσσα.

Ο διαγωνισμός προσομοιώνει μια Ανοιχτή Συνεδρίαση Δημοτών. Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων παίρνουν θέση σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, στα οποία προτείνουν λύσεις και τις υπερασπίζονται. Σε αυτό το σχολικό περιβάλλον υψηλού επικοινωνιακού επιπέδου, οι μαθητές εφαρμόζουν τεχνικές επιχειρηματολογίας, για να παράγουν ικανό δημόσιο λόγο. Οι αγωνιζόμενοι χρησιμοποιούν τη δύναμη της αμφισβήτησης και τον δυναμισμό τους. Σε ρόλο Ομιλητή, Μέντορα, Δημοσιογράφου ή Χρονομέτρη-Αγγελιοφόρου ανακαλύπτουν τα οφέλη του διαλόγου, αξιοποιούν τη γοητεία του λόγου τους και τις γνώσεις τους στη γαλλική γλώσσα σε έναν νέο ρόλο : αυτόν του ενεργού πολίτη!

Οι μαθητές αξιοποιούν τον δυναμισμό της ηλικίας τους, την εκφραστική δύναμη του λόγου τους και τις
γνώσεις τους στη γαλλική γλώσσα, ώστε να διακριθούν και να λάβουν το Βραβείο «Prix du Jeune Citoyen».
Του χρόνου το «Συμβούλιο των νέων πολιτών» αναμένεται να γίνει διεθνές με συμμετοχή Γαλλόφωνων μαθητών από όλη την Ευρώπη.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria