ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΑΤΑΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ - OlaDeka

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΑΤΑΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Χάλασε τα σχέδια των προσφύγων ο ΈΝΤΙ Ράμα

Από τις 24 Φεβρουαρίου το oladeka.com δημοσίευσε την πληροφορία ότι είχε δοθεί σήμα στις αρχές του τόπου σχετικά με την αναμονή λεωφορείων που θα έφερναν πρόσφυγες.

Ο αντιπεριφερειάρχης και οι δήμαρχοι της Καστοριάς συνεδρίασαν με τις υπόλοιπες αρχές για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τουλάχιστον τρία (3) λεωφορεία ναυλωμένα από τους ίδιους τους μετανάστες, θα κατέφθαναν στην περιοχή και προετοιμάζονταν το κλειστό γυμναστήριο των Κορεστείων κατ αρχήν για την υποδοχή τους. Το ότι τα οχήματα θα πληρώνονταν από τους ίδιους τους πρόσφυγες εξηγεί το γιατί δεν υπήρχε ακριβής πληροφόρηση για το πότε και εάν θα έρθουν στην Καστοριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητιόταν από επαγγελματίες ότι μεγάλο ποσοστό αυτών των ανθρώπων μεταφέρουν και ουκ ευκαταφρόνητα ποσά μέρος των οποίων ξοδεύουν στις περιοχές στις οποίες καταλύουν.

Κάποιοι λοιπόν εξεπλάγησαν αρνητικά όταν άκουσαν ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε ρητά ότι η Αλβανία δεν πρόκειται να ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες. Και αυτό γιατί απέτρεψε του πρόσφυγες να κατευθυνθούν προς τα σύνορα με την Αλβανία -αφού θα ήταν κλειστά και έτσι θα εγκλωβίζονταν και εκεί- με αποτέλεσμα να χάσουν τις …πωλήσεις και τους τζίρους.

«Τι νομίζεις ότι συνέβαινε στα νησιά, όταν πήγαμε εκεί δεν βρίσκαμε να νοικιάσουμε τίποτα και μας οδήγησαν σε κάποια παλιόσπιτα πάνω στα βουνά, γιατί τα σπίτια στις παραλίες και τα κεντρικά στη χώρα ήταν νοικιασμένα σε πρόσφυγες. Άσε τις τιμές στα τρόφιμα και τα αναλώσιμα. 5 ευρώ το λίτρο νερού σου λέει κάτι;» μας εκμυστηρεύτηκε συνοριοφύλακας που βρέθηκε σε νησιά αυτό το επίμαχο διάστημα.

Σχετικά με την ακύρωση του σχεδιασμού των προσφύγων να κατευθυνθούν προς την Καστοριά, φέρεται συζήτησαν σήμερα ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διευθύνσεως Καστοριάς κ. Ευθύμιος Αμαραντίδης στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Καστοριάς κο Αγγελή.

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria