Να γίνουν και αυτοί Ευρωπαίοι - OlaDeka

Να γίνουν και αυτοί Ευρωπαίοι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Μια δύσκολη μέρα για την Ευρώπη σήμερα. Αθώοι πολίτες της βρέθηκα εντελώς τυχαία σε κάποια θέση που θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας. Όλοι μας κάποια στιγμή ταξιδεύουμε με αεροπλάνο όλοι μας χρησιμοποιούμε μετρό .Οφείλουμε σήμερα να αφιερώσουμε το λιγότερο απλές ανθρώπινες κουβέντες συμπαράστασης. Τα συλλυπητήρια μας στα θύματα και στους δικούς τους. Αυτά τα χτυπήματα είναι χτυπήματα κατά του πολιτισμού μας. Του τρόπου ζωής μας.

Όλοι μας πρέπει να αντιδράσουμε. Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη συνεργασία μεταξύ των κρατών της για να εξουδετερώνει εν τη γενέσει τους παρόμοια γεγονότα. Μόνο που σ΄ αυτές τις περιπτώσει χάνεται και ένα κομμάτι της ελευθερίας μας που με τόσο κόπο αίμα και καταστροφές κατακτήσαμε. Είναι ένα πισωγύρισμα σε εποχές που τις ξεπεράσαμε, καλούμαστε λοιπόν χωρίς να καταστρέψουμε την βασική δομή της κοινωνίας μας να λάβουμε μέτρα εναντίον της βίας. Οι πολίτες της πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και να πεισθούν ότι τα κράτη έχουν δώσει μέσα ,προσωπικό ,χρόνο και κόπο για να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα..Με λύπη όμως διαπιστώνω ότι υπάρχουν κάποιες φωνές που αυτή την ώρα άρχισαν πάλι τις παραφωνίες.

Προσωπικά έγινα προσωπικά μάρτυρας μιας ανάλυσης του τύπου, ‘όλες οι βόμβες είναι ίδιες’. Πραγματικά εξεπλάγην από την ανάλυση. ¨Έχει τις ρίζες στην ανάλυση του τύπου «οι άλλοι φταίνε». Μια λαϊκίστικη προπαγάνδα που χρησιμοποιείται ευρέως σε παρόμοιες καταστάσεις όπως της Συρίας ,από αυτούς που ευθύνονται κατά βάση, να μετατοπίζουν την ευθύνη σε άλλους!!¨Ένας πολυχρησιμοποιημένος μύθος. Διαπίστωσα όμως διαβάζοντας και άλλα σχόλια ότι δεν ήταν μεμονωμένο γεγονός.

Και άλλοι δικοί μας άρχισαν να γράφουν και να υποστηρίζουν-δικαιολογούν έμμεσα την σημερινή εγκληματική ενέργεια!! Πρώτα από όλα ντροπή για τους άταφους συμπολίτες μας ευρωπαίους. Από μια σαφή αντιευρωπαϊκή στάση που πηγάζει κατ εμένα από την εμπόδιση της πατρίδας μας να κυβερνηθεί κατά το δικό τους πρότυπο αλλά Τσάβες, φτάνουν να υποστηρίζουν τους απέναντι όντας οι ίδιοι στην « όαση» . Όπως και να το κάνουμε κάποιοι ονειρεύονται την δημοκρατία του ενός ,ενός κόμματος ,μιας κάστας ενός ανθρώπων. Η Ευρώπη είναι όμως αυτή την στιγμή όαση δημοκρατίας.

12899806_997850160263159_1863545256_n

Ημιτελής, ατελής πέστε το όπως θέλετε αλλά δημοκρατίας. Και όσο παραμένουμε σ΄ αυτήν δεν υπάρχει περίπτωση χούντας ή και κυβέρνησης άλλου τύπου! Και αυτά δεν ισχύουν για εμάς αλλά για όλα τα κράτη της. Οι εχθροί της Ευρώπης ονειρεύονται την διάσπασή της αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι τα κράτη μόνα τους θα είναι παιχνιδάκια για τις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις. Για να μείνει η Ευρώπη ενωμένη πρέπει να αμυνθεί, να στηριχθεί σε αυτούς που πιστεύουν σ΄ αυτές τις αρχές και να απομονώσει τους εχθρούς από έξω και μέσα. Δούρειος Ίππος από πολίτες της εντός της όχι. Αποφασιστικότητα λοιπόν. Αλληλεγγύη ,αλληλοϋποστήριξη ,αλληλοενημέρωση. Τις δύσκολες ώρες συμπαράταξη όλων των Ευρωπαίων.

Έτσι θα λάβουν το μήνυμα οι απέναντι ότι δεν θα γίνουμε εμείς όπως αυτοί. Όχι γιατί εμείς είμαστε καλύτεροι σαν άνθρωποι αλλά σαν κοινωνία ξεπεράσαμε κάποιες «άρρωστες κοινωνικές» καταστάσεις. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πχ στη θεοκρατία!! Δεν γίνεται!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria