Μετά τη Σύνοδο Κορυφής η απόφαση για Μουζάλα - OlaDeka

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής η απόφαση για Μουζάλα

Επιμένει στην άμεση απομάκρυνση Μουζάλα από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος.

Επιμένει στην  άμεση απομάκρυνση Μουζάλα από την κυβέρνηση οπρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Με δήλωσή του, αμέσως μετά την ολοκλήρωσης της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, επανέλαβε ότι υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης για τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μάλιστα ο κ. Καμμένος ζήτησε να υπάρξει σήμερα, μετά την επιστροφή Μουζάλα από τις Βρυξέλλες, απόφαση για τον υπουργό, πριν δηλαδή την αναχώρηση του κ. Τσίπρα για τις Βρυξέλλες, βάζοντας στην κυριολεξία δύσκολα στον πρωθυπουργό ο οποίος εμφανίζεται αναποφάσιστος.

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, στην ενημέρωση των πολιτικών Συντακτών, επανέλαβε ότι αυτό που προέχει σήμερα είναι η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και απόλυτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού είναι η αυριανή και μεθαυριανή Σύνοδος Κορυφής. Σύμφωνα με την κα. Γεροβασίλη η απόφαση του πρωθυπουργού θα ανακοινωθεί μετά την επιστροφή του κ. Τσίπρα από τις Βρυξέλλες. 

Αντιδρά και ο ΣΥΡΙΖΑ

Η απαίτηση του κ. Καμμένου έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη όπως ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο υπεύθυνος Τύπου του κυβερνητικού συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης να τάσσονται υπέρ του κ. Μουζάλα.

Την ίδια ώρα και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει την παραίτηση του κ. Μουζάλα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι οι εξής:  

«Συναντηθήκαμε με τον πρωθυπουργό και είχαμε μία συζήτηση για το θέμα της αυριανής συνόδου κορυφής. Συζητήσαμε και το θέμα που προέκυψε με την κ. Μουζάλα.

Οι ΑΝΕΛ εμμένουν στη θέση τους. Ζητώ την παραίτηση του κ. Μουζάλα ο οποίος μπορεί να προέβη σε δήλωση συγνώμης αλλά πρέπει για λόγους ευθιξίας να υποβάλλει την παραίτηση του.

Ο πρωθυπουργός μου εξήγησε ότι ο κ. Μουζάλας με κανέναν τρόπο δεν ήθελε να θέσει τέτοιοι θέμα. Ο πρωθυπουργός θα περιμένει την επιστροφή του κ. Μουζάλα από τις Βρυξέλλες για να αποφασίσει.

Ωστόσο ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Πρέπει να παραιτηθεί άμεσα».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria