Μαθήτρια με μαντήλα στην παρέλαση για την εθνική επέτειο - OlaDeka

Μαθήτρια με μαντήλα στην παρέλαση για την εθνική επέτειο

Παρήλασε σήμερα στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και «μαγνήτισε» τα βλέμματα

Πολλά βλέμματα στη μαθητική παρέλαση που έγινε σήμερα, Πέμπτη 24 Μαρτίου, για την εθνική επέτειο στην Αθήνα «έκλεψε» η μαθήτρια που παρήλασε φορώντας την παραδοσιακή μουσουλμανική μαντήλα, καθώς το γεγονός είναι κάθε άλλο παρά σύνηθες.

Η μαθήτρια παρήλασε ως παραστάτρια, γεγονός που σημαίνει είναι από τις αριστούχες της τάξης της. Σύμφωνα με πληροφορίες το κορίτσι έχει καταγωγή από την Αίγυπτο, αλλά έχει γεννηθεί κι έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα.

Φωτο: SOOC
Φωτο: SOOC

 

 

 

Πηγή

 

Δείτε τι γράφει άλλο site για το θέμα:

Μαθήτρια με μαντήλα παρέλασε σήμερα στην μεγάλη μαθητική παρέλαση του Συντάγματος και αποτελεί κλασικό παράδειγμα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας που επιβλήθηκε με το έτσι θέλω στην Ελλάδα.

Φυσικά η μαθήτρια δεν ευθύνεται για απολύτως τίποτα, η ευθύνη είναι του πολιτικού συστήματος διαχρονικά που επέτρεψε την αθρόα αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Από την άλλη η αφομοιωτική δύναμη της Ελλάδας κάποιες φορές κάνει θαύματα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Το ζήτημα είναι πώς οι δάσκαλοι επέτρεψαν να υπάρξει εμφάνιση μουοσυλμανικής μαντίλας, σύμβολο της καταπίεσης των γυναικών από το Ισλάμ σε μία παρέλαση εθνικής επετείου η οποία γίνεται σε ιστορική υπόμνηση του αγώνα που έδωσε το Εθνος πριν από 195 χρόνια ακριβώς για να μην υπάρχει (και…) τέτοια καταπίεση.

Αρκετοί ήταν αυτοί που παραξενεύτηκαν όταν είδαν το κορίτσι, το οποίο διέφερε ενδυματολογικά από όλες τις υπόλοιπες συμμαθήτριές της. Εκτός από τη μαντήλα, φορούσε μακριά φούστα, και σακάκι, κρύβοντας κάθε σημείο του σώματος της.

Την ίδια ώρα οι συμμαθήτριες της έκαναν παρέλαση με πιο κοντές φούστες και πουκάμισα.

«Ο καθένας πρέπει να σέβεται τον άλλο, να τον αγαπάει να τον αποδέχεται όπως είναι, να μην του λέει ότι πρέπει να αλλάξει ούτε θρησκεία, ούτε χώρα. Έτσι θα ζούμε καλύτερα». Αυτά τα λόγια ανήκουν στην 18χρονη μαθήτρια Άγια Ιμπραήμ (Άγια στα αραβικά σημαίνει θαύμα), που «έκλεψε» σήμερα την παράσταση όταν συμμετείχε στην παρέλαση του σχολείου της φορώντας τη μαντίλα – σύμβολο της θρησκείας της.

Μιλώντας σε κεντρικό δελτίο τηλεοπτικού σταθμού, η 18χρονη εξηγεί ότι είναι η δεύτερη καλύτερη στο τμήμα της και αν και τη διάλεξαν για τη μαθητική παρέλαση, εκείνη είχε αρχικά ενδοιασμούς. Η Άγια είναι το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας Ιμπραήμ από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, που ζει πλέον στα Πατήσια. Όπως εκμυστηρεύεται, όνειρό της είναι να γίνει οδοντίατρος.

«Για εμάς η θρησκεία δε λέει να σκοτώνουμε. Καμία θρησκεία δε λέει να κάνουμε κάτι τέτοιο», σημειώνει η νεαρή μαθήτρια, αλλά δεν έχει δίκιο: Το Ισλάμ είναι η μοναδική θρησκεία που επιβάλλει την θανάτωση των απίστων σε περίπτωση που αρνηθούν να προσυλητιστούν ή τους μετατρέπει σε δούλους που θα υπηρετούν τους “πιστούς”…

Η μαθήτρια του λυκείου πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στους αριστούχους του σχολείου της, αφού ήταν παραστάτρια και στεκόταν δίπλα στο σημαιοφόρο.

Το ζήτημα που τίθεται είναι, αυτό το κορίτσι έχει γαλουχηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην βλέπει τον Σταυρό στην Σημαία ως προσβλητικό για την κουλτούρα της; Άλλωστε πέραν ότι αποτελεί σύμβολο της επικρατούσας θρησκείας εδώ πρόκειται για το εθνικό σύμβολο της χώρας και πρέπει να τυγχάνει του ανάλογου σεβασμού.

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria