ΚΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΛΙΜΝΕΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ, ΚΠΕ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ - OlaDeka

ΚΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΛΙΜΝΕΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ, ΚΠΕ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το ΚΠΕ Καστοριάς, στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οργανώνει θεματικό (Β΄ επιπέδου) τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για την επαγγελματική ομάδα των εκπαιδευτικών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας εκπαίδευσης στην Καστοριά, την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016.

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση σε Προστατευόμενες Περιοχές με Λίμνες: Σχολεία, ΚΠΕ και Φορείς Διαχείρισης».

Τις εισηγήσεις της πρώτης ημέρας (Παρασκευή, 4/3/2016), που περιλαμβάνουν σημαντικά θέματα σχετικά με τις Λίμνες και τον ρόλο τους ως οικοσυστήματα, τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και τη σχέση τους με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, τη συμβολή των Τοπικών Κοινωνιών στην παρακολούθηση (monitoring) των λιμνών, καθώς και στοιχεία για το Διαχειριστικό Σχέδιο της Λίμνης μας και την αξιοποίηση των Τηλεμετρικών Σταθμών Μέτρησης που έχουν εγκατασταθεί, μπορεί ελεύθερα να παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται από την τοπική κοινωνία, ανεξάρτητα από την επαγγελματική του απασχόληση.

20_logo_kpe 1

Το σεμινάριο απευθύνεται στην επαγγελματική ομάδα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τους νομούς εμβέλειας του ΚΠΕ Καστοριάς, σε εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν με τα σχολεία τους στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. «Λίμνες: Πηγές Έμπνευσης για Προγράμματα Π.Ε.», καθώς και σε εκπαιδευτικούς από συνεργαζόμενα με το Δίκτυο ΚΠΕ της χώρας.

Το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Λίμνες: Πηγές Έμπνευσης για Προγράμματα Π.Ε.», στο οποίο συμμετέχουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ., Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και ΚΠΕ από όλη τη χώρα, συντονίζεται από το ΚΠΕ Καστοριάς.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν 100 περίπου εκπαιδευτικοί από 26 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και 11 ΚΠΕ της χώρας.

Συνδυάζοντας θεωρητικές προσεγγίσεις και βιωματικά εργαστήρια, στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα αναδειχθούν οι δυνατότητες συμμετοχής των σχολικών ομάδων και των τοπικών κοινωνιών στην παρακολούθηση των λιμνών με την αγαστή συνεργασία Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

poster_lake_seminar_2016

Επίσης θα υλοποιηθούν εξειδικευμένα εργαστήρια που έχουν οργανωθεί από την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Καστοριάς σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες.

Επιπρόσθετα έχει προβλεφθεί επίσκεψη στο Ενυδρείο Καστοριάς και βιωματικές δραστηριότητες «εν πλω» αξιοποιώντας το πλοιάριο της λίμνης.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ψηφιακή Πύλη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ( HYPERLINK “http://www.kpe.gr” www.kpe.gr), που διαχειρίζεται το ΚΠΕ Καστοριάς.

Σας ενημερώνουμε ότι σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχει έκθεση αναρτημένης αφίσας (πόστερ) με τις εκπαιδευτικές δράσεις των συνεργαζόμενων ΚΠΕ στο Εθνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Λίμνες: Πηγές Έμπνευσης για Προγράμματα Π.Ε.».

        Με εκτίμηση

Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Καστοριάς

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria