Κατατέθηκε πρόταση αλλαγής χρήσης του κτιρίου της ΕΔΗΚΑ - OlaDeka

Κατατέθηκε πρόταση αλλαγής χρήσης του κτιρίου της ΕΔΗΚΑ

Από τον Χρήστο Παύλου

 Στη σημερινή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την κατάσταση στην ΕΔΗΚΑ κατατέθηκε πρόταση για αλλαγή χρήσης του κτιρίου. Ο πρόεδρος ανέφερε ότι η πρόταση θα τεθεί υπό συζήτηση και θα ζητηθεί ενημέρωση από τη νομική σύμβουλο.

Kαστοριά 16-3-16

                                 Προς Δ.Σ Επιμελητηρίου Καστοριάς

Πρόταση του μέλους Δ.Σ του Επιμελητηρίου Καστοριάς Παύλου Χρήστου

                                                  ΘΕΜΑ

Αλλαγή χρήσης του κτιρίου του Επιμελητηρίου ,που έχει παραχωρηθεί με χρησιδάνειο στην ΕΔΗΚΑ Α.Ε

      Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη Διοικητική Επιτροπή, ως οικονομικός επόπτης το διάστημα 2000-2005 είχα καταθέσει πρόταση για αλλαγή χρήσης του κτιρίου <<ΕΔΗΚΑ>>και εκμετάλευση των χώρων που δεν χρησιμοποιούσαν οι γουνοποιοί,έτσι ώστε να έχει και κάποια έσοδα το Επιμελητήριο,προβλέπoντας ότι θα έρθουν δύσκολα χρόνια για την επιβίωση του επιμελητηρίου ,ακόμη και μεταφορά των υπηρεσιών του επιμελητηρίου,γιατί ήταν ευκολότερη η πρόσβαση των μελών του επιμελητηρίου στο συγκεκριμένο κτίριο.

       Το επανέφερα το θέμα στην διάρκεια αυτής της θητείας ,ως μέλος του Δ.Σ,αλλά υπάρχουν 2 βασικά εμπόδια σε αυτό

     1)Το παρών κτίριο δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κανένα άλλο λόγο παρά μόνο για εκθεσιακό χώρο γουνοποιητικών προιόντων

    2)Η επιμελητηριακή νομοθεσία δεν επέτρεπε την αξιοποίηση-ενοικίαση του χώρου

     Όλα αυτά βέβαια ίσχυαν πρίν 40-50 χρόνια και κάτω από άλλες καταστάσεις και συνθήκες.Σήμερα υπάρχει και άλλος εκθεσιακός χώρος(ιδιόκτητο κτίριο <<ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ>>,γίνεται άλλη έκθεση στην Αθήνα,οπότε οι λόγοι που ίσχυαν τότε δεν ισχύουν σήμερα.Θα πρέπει πάντα να συμβαδίζουμε με το παρόν και τις εξελίξεις.

      Σήμερα λοιπόν και με αφορμή το μοναδικό θέμα συζήτησης ΕΔΗΚΑ και προβλήματα επιβίωσης,όπως άκουσα τον Πρόεδρο της κύριο Ευαγγέλου να ανακοινώνει στα τοπικά ΜΜΕ και μετά από το πρόσφατο γεγονός διακοπής ηλεκτροδότησης του κτιρίου λόγω χρέους προς τη ΔΕΗ,είναι επιτακτική ανάγκη να συζητηθεί το ΘΕΜΑ και να ληφθεί απόφαση για τα περαιτέρω.Βέβαια εύχομαι η χρονιά να πάει καλά για την ΕΔΗΚΑ και την γούνα γενικά, λόγω και της προσδοκίας έλευσης περισσότερων Ρώσων επισκεπτών φέτος.

    Ο προβληματισμός μου, από τα λεγόμενα και του κυρίου Ευαγγέλου, ότι αν δεν πάνε καλά τα πράγματα και φέτος για την γούνα και οδηγηθούμε σε δυσάρεστες εξελίξεις, που απεύχομαι ξαναλέω, για να μη παρεξηγηθώ, δηλαδή το κλείσιμο της ΕΔΗΚΑ, θα δημιουργήσει ταυτόχρονα πρόβλημα και στο επιμελητήριο και εξηγώ.

      Αν παραμείνει το κτίριο κενό, θα επιβαρυνθεί το επιμελητήριο με ΕΝΦΙΑ, πάγια ΔΕΗ, Δημοτικά τέλη, έξοδα συντήρησης και άλλα λειτουργικά έξοδα, τα οποία κάτω από τις παρούσες οικονομικές συνθήκες θα είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει το επιμελητήριο.

      Για να προηγούμαστε λοιπόν των γεγονότων και να μη τα κυνηγάμε, όπως συνήθως κάνουμε (των φρονίμων τα παιδιά, πρίν πεινάσουν μαγειρεύουν), πρέπει να προβούμε σε όλες τις εφικτές ενέργειες για την αλλαγή χρήσης του κτιρίου. Αυτό σε καμμία περίπτωση δεν δημιουργεί πρόβλημα στην μέχρι τώρα καλή συνεργασία του επιμελητηρίου και της ΕΔΗΚΑ. Οι χώροι που θα χρειάζεται η ΕΔΗΚΑ θα τις παρέχονται όπως γίνεται έως και σήμερα και μακάρι να καλύψει και όλους τους χώρους.

      Από τη θέση μου σαν επιμελητηριακός, πρέπει να σκέφτομαι και να φροντίζω για το καλό αυτού του Θεσμού και καταθέτω πάντα καλόπιστα την πρότασή μου, η οποία κύριε Πρόεδρε θέλω να καταγραφεί στα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης.

                                        Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω

                                Το μέλος του Δ.Σ του επιμελητηρίου Καστοριάς

                                          Παύλου Χρήστος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria