Καστοριά: Εκδόθηκε το "μωβ πορτοκάλι" - OlaDeka

Καστοριά: Εκδόθηκε το “μωβ πορτοκάλι”

Μία καινοτόμα δράση «εγκαινίασε» το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου Καστοριάς, προχωρώντας στην έκδοση ενός περιοδικού ποικίλης ύλης με το πρωτότυπο όνομα «Μωβ πορτοκάλι».

Πρόκειται για ένα έντυπο περιοδικό που θα κάνει την εμφάνισή του τέσσερις φορές το χρόνο, σηματοδοτώντας την έλευση των τεσσάρων εποχών, το οποίο περιέχει συγγραφές άρθρων που αφορούν σε θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά, αλλά και επιστημονικά, με  στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των αναγνωστών.

Το όνομα του περιοδικού αναφέρεται στο γνωστό εσπεριδοειδές «το οποίο βρίσκεται σε όλα τα σπίτια – πλουσίων και φτωχών – μη γνωρίζοντας τέτοιους φραγμούς και έχει τη χαρακτηριστική γλυκιά γεύση», εξήγησαν οι ομιλητές, συνδυάζοντάς το με τη βία κατά των γυναικών, η οποία, επίσης, δεν γνωρίζει προστατευτικούς παράγοντες που μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνισή της και δεν συναντά κοινωνικούς φραγμούς.  Επίσης, το μωβ χρώμα αντιπροσωπεύει την εναντίωση στη βία κατά των γυναικών και, αντίστοιχα, το πορτοκαλί είναι το χρώμα ενάντια στην ενδοοικογειανακή βία.

Σε πρώτη φάση εκδόθηκαν 120 περιοδικά τα οποία θα μοιραστούν σε γυναικείους και πολιτιστικούς συλλόγους, καθώς και σε διάφορα καφέ και χώρους εστίασης της πόλης, σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Γιάννα Λούσιου

mob-portokali-parousiasi1

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria