Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας και του Εκφοβισμού στα Σχολεία - OlaDeka

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας και του Εκφοβισμού στα Σχολεία

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Δράσεων κατά της Βίας και του Εκφοβισμού στα Σχολεία. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς όλων των σχολικών μονάδων της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, ιδέες και εμπειρίες, να ενημερωθούν ή και να προτείνουν τρόπους για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Η ενδυνάμωση τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών και των γονέων, μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης, συμβάλλει στο να αναπτύξουν λειτουργικές σχέσεις μεταξύ τους και με το Σχολείο τους, ενώ, παράλληλα, προωθεί την καλλιέργεια παιδαγωγικών σχέσεων που βοηθούν στη διαχείριση και αντιμετώπιση των δυσκολιών του σχολικού περιβάλλοντος.

Στις σύγχρονες πολυπολιτισμικές και σύνθετες κοινωνίες που ζούμε, τα σχολεία θα πρέπει να αποδεσμευθούν από τις παραδοσιακές πρακτικές και να ανταποκριθούν στα ζητήματα των καιρών. Το όραμά μας είναι ένα δημοκρατικό σχολείο, που σέβεται το δικαίωμα στη διαφορετικότητα χωρίς στιγματισμό του διαφορετικού, που σέβεται τους εργαζόμενους σε αυτό και όλους τους παράγοντες της σχολικής κοινότητας, που είναι ανοικτό στη τοπική κοινωνία και τους γονείς, που δε κάνει διακρίσεις λόγω εθνότητας, φυλής, φύλου, θρησκείας και κοινωνικής προέλευσης. Αυτό είναι το στοίχημά μας, να καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις και να εμπεδωθούν οι βασικές αρχές της δημοκρατίας στη συνείδηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Το τμήμα παιδείας  της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria