Η μητέρα των μαχών - Η MIFUR χτυπά στα ίσια το Hong Kong - OlaDeka

Η μητέρα των μαχών – Η MIFUR χτυπά στα ίσια το Hong Kong

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ

Η MIFUR 2016 προσέλκυσε ξένους αγοραστές στο Μιλάνο και επιφέρει μια αλλαγή των ημερομηνιών για την επόμενη χρονιά σε συνεργασία με το σύστημα της μόδας.

Η 21η MIFUR ολοκληρώθηκε με αύξηση 63% στον αριθμό των ξένων επισκεπτών, μαζί με σημάδια ανάκαμψης των ιταλών αγοραστών (+ 2%), φτάνοντας σε συνολικό αριθμό των 9.647 επισκεπτών.

Οι αγοραστές είναι ελαφρώς λιγότεροι συνολικά -4,5% σε σύγκριση με το 2015, παρά τα θετικά σημάδια που προέρχονται από τον κύκλο εργασιών. Η αυλαία έπεσε για την 4ήμερη διεθνή έκθεση MIFUR,  που πραγματοποιήθηκε από τη 2η έως την 5η Μαρτίου στο Fiera Milano Rho, μεταφέροντας ενδιαφέρουσες μελλοντικές προοπτικές.

ΑΓΟΡΕΣ

mf

Εκτεταμένη παρουσία Άπω Ανατολή:

Ιαπωνία + 14,29%

Κορέα + 50,95%

Χονγκ Κονγκ + 9%. Το Hong Kong επιβεβαίωσε το άνοιγμα αυτής της αγοράς, που δείχνει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον της για την έκθεση της MIFUR όπως και με τα προϊόντα Made in Italy. Μόνο οι Κινέζοι αγοραστές μειώθηκαν (-9%).
Μετά από μια αξιοσημείωτη μείωση το 2015 (-35%), η Ρωσική αγορά δείχνει κάποια σημάδια ανάκαμψης. Αν και η παρουσία των Ρώσων αγοραστών ήταν ελαφρώς μειωμένη σε αυτή την έκθεση (-15%), φαίνεται πως η MIFUR επανακτά την εμπιστοσύνη τους.

Η Ουκρανία – μια άλλη σημαντική αγορά – σημείωσε μια ισχυρή ανάκαμψη (+ 29,63%).
Η ζώνη του ευρώ εξακολουθεί να πάσχει (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ελλάδα) με μέση μείωση της τάξης του 25%. Το πιο ευαίσθητο στατιστικό στοιχέιο έχει καταχωρηθεί από τη Γαλλία, επιβεβαιώνοντας τις δυσκολίες που συνάντησαν οι εμπορικές επιχειρήσεις πέρα ​​από τις Άλπεις, λόγω της σύμπτωσης μεταξύ της MIFUR και του Fashion Week στο Παρίσι και τις γαλλικές εκθέσεις.

Αντίθετα, το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφει αύξηση + 18,37%. Οι εκθέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το ενδιαφέρον που έδειξαν τα καταστήματα αγγλικού τμήματος.
Η προσέλευση των επισκεπτών από την ΗΠΑ έχει μειωθεί (-25,23%), αλλά οι εκθέτες είναι ωστόσο ικανοποιημένοι με την παρουσία των σημαντικών αμερικανών αγοραστών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μόδας.
«Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι και δεχόμαστε με ευχαρίστηση τις θετικές ενδείξεις που επιβεβαιώνουν τη MIFUR ως έκθεση διεθνούς εμβέλειας. Η ισχυρή αύξηση των ξένων επισκεπτών υπογραμμίζει το γεγονός ότι η έκθεση αυτή αποτελεί ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς στον τομέα αυτό. Ακόμη και σε ένα γενικά δύσκολο σενάριο αγοράς, η MIFUR παραμένει θεμελιώδης πόρος για την επιτυχία των επιχειρήσεων “, δήλωσε ο πρόεδρος της MIFUR Norberto Albertalli.
H “MIFUR 2016,  επαίρεται τη μεγάλη επιτυχία του Dentro e Fuori il Salone (μεταξύ των οποίων και η Made in Italy επίδειξη μόδας στις 2 Μαρτίου, ο Διεθνής Διαγωνισμός Remix ειδικά για τους νέους σχεδιαστές, οι εκθέσεις και οι ειδικές περιοχές) και είναι μια μεταβατική έκδοση.

Τα σενάρια του κλάδου έχουν βαθιά αλλάξει τα τελευταία χρόνια και η MIFUR θέλει να εξελιχθεί μαζί τους. Όσο για την επόμενη έκθεση, εμείς δεσμευόμαστε σε διάφορα μέτωπα ξεκινώντας από την προβλεπόμενη χρονική σύμπτωση της με τα πολλά γεγονότα στον κόσμο της μόδας.

Φέρνουμε επίσης και μία άλλη την καινοτομία, έτσι ώστε αυτή η έκθεση να κρατήσει το προβάδισμα σε σύγκριση με όλες τις άλλες σε αυτό το συγκεκριμένο τομέα, επιτρέποντας έτσι στους εκθέτες μας να κάνουν καλύτερα τις δουλειές τους ” δήλωσε ο πρόεδρος του Ιταλικού συνδέσμου Γουνοποιών  Roberto Scarpella.

 

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ. Η MIFUR ΑΛΛΑΖΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Η MIFUR 2017 θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2017, και αυτό είναι επίσημο. Έτσι, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με τη Milanese Fashion Week και τις άλλες εκδηλώσεις του συστήματος της μόδας.

Το έκτακτο της διαδικασίας για να παρθεί αυτή η απόφαση, αποδεικνύεται ότι η έκθεση του 2017 θα γίνει στο παλιό εκθεσιακό κέντρο (και όχι του RHO) αφού οι χώροι του Fiera Milano Rho είναι όλοι κλεισμένοι από άλλες εκθέσεις για τη χρονιά που μας έρχεται.

Αυτά δημοσίευσαν ως επίσημη ενημέρωση για την έκθεση τους οι Ιταλοί. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κατά πόσο οι ημερομηνίες διεξαγωγής της MIFUR θα συμπέσουν με τις αντίστοιχες του Hong Kong το οποίο πάντως μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει αλλάξει ημερομηνία με αποτέλεσμα πολλοί να μιλούν για τη μητέρα των μαχών.

HONG-KONG-EKTHESI-2017

 

 

2

3

4

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria