Ημερίδα με θέμα "Ξενόγλωσση εκπαίδευση" θα διεξαχθεί στην Καστοριά - Μεταξύ των Ομιλητών η Καστοριανή καταξιωμένη καθηγήτρια του ΑΠΘ, Θωμαή Αλεξίου - OlaDeka

Ημερίδα με θέμα “Ξενόγλωσση εκπαίδευση” θα διεξαχθεί στην Καστοριά – Μεταξύ των Ομιλητών η Καστοριανή καταξιωμένη καθηγήτρια του ΑΠΘ, Θωμαή Αλεξίου

Η Ελληνική Εταιρία Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας (EEEΓ) και ο Δήμος Καστοριάς διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Ξενόγλωσση εκπαίδευση: Προκλήσεις και προοπτικές» η οποία θα διεξαχθεί στην Καστοριά στις 18 Μαρτίου 2016.

Η ΕΕΕΓ ( HYPERLINK “http://www.enl.auth.gr/gala” www.enl.auth.gr/gala) στεγάζεται στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και έχει να επιδείξει αξιολογότατη δράση στον τομέα της Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και στη διοργάνωση σχετικών πανελλήνιων και διεθνών εκδηλώσεων.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ξένων γλωσσών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχει ως στόχο την ενημέρωση και κυρίως τον προβληματισμό σχετικά με τις σύγχρονες προσεγγίσεις στη διδασκαλία, εκμάθηση και αξιολόγηση των ξένων γλωσσών. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στη διδασκαλία και εκμάθηση των ξένων γλωσσών σε μαθητές και μαθήτριες με δυσλεξία. Όλες οι ανακοινώσεις θα γίνουν στα ελληνικά.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας έχει ως εξής:

9.30-10.00 Προσέλευση/Χαιρετισμοί εκπροσώπων του Δήμου Καστοριάς

10.00-10.15 Μαρίνα Ματθαιουδάκη

Παρουσίαση της Ελληνικής Εταιρίας Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας

10.15-10.45 Ρινέττα Κιγιτσιόγλου-Βλάχου

Κριτήρια αξιολόγησης διαβαθμισμένων θεμάτων:

Η περίπτωση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

11.00-11.30 Έλενα Γρίβα

Αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών αξιολόγησης στην τάξη της Ξένης Γλώσσας

11.30-12.15 Διάλειμμα

12.15-12.45 Μαρίνα Ματθαιουδάκη & Θωμαή Αλεξίου

DysTEFL2-Πρόγραμμα Erasmus+ για  καθηγητές ξένων γλωσσών σε μαθητές με δυσλεξία

13.00-13.30 Θωμαή Αλεξίου

DysTEFL2: Η διδασκαλία της ξένης γλώσσας σε μαθητές με δυσλεξία

13.30-14.00 Συζήτηση

Από τη Γραμματεία της ΕΕΕΓ

————————-

Ελληνική Εταιρία Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας

Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

541 24 Θεσσαλονίκη

τηλ. 2310 997456

fax 2310 997432

ηλ. διεύθυνση: [email protected]

ιστοσελίδα: www.enl.auth.gr/gala

Η Θωμαή Αλεξίου κατάγεται από την Καστοριά και είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας, στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος MA στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας (Canterbury Christ Church University) καθώς και Διδακτορικού διπλώματος (με πλήρη υποτροφία) στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, Swansea, Ηνωμένο Βασίλειο). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη γνωστική ανάπτυξη  και την εκμάθηση ξένων γλωσσών κατά την παιδική ηλικία και εξειδικεύεται στην εκμάθηση της αγγλικής στην πρώιμη παιδική ηλικία καθώς και την ανάπτυξη διδακτικού υλικού για παιδιά. Εκτός από τη διδασκαλία στο Παν/μιο, συμμετέχει σε ποικίλλα ερευνητικά προγράμματα (όπως το DysTEFL2), είναι επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και συντονίστρια  στη θεματική ενότητα «Η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας σε παιδιά» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.  Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε βιβλία και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και Πρακτικά Συνεδρίων και έχει συγγράψει και επιμεληθεί βιβλία για παιδιά που μαθαίνουν αγγλικά ως ξένη γλώσσα. Συμμετέχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια ενώ έχει προσκληθεί ως εισηγήτρια και επιμορφώτρια σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι συνεπιμελήτρια και μέλος της συγγραφικής ομάδας δύο (2) Διδακτικών πακέτων για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στην Γ΄ δημοτικού στα δημόσια σχολεία (Magic Book 1 & Magic Book 2).

Θωμαή Αλεξίου
Επίκουρη Καθηγήτρια
Τομέας Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας
Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Γραφείο 308Γ
Τηλ: 2310997098

Dr Thomaï Alexiou
Assistant Professor
Department of Theoretical and Applied Linguistics
School of English
Aristotle University of Thessaloniki
Office 308Γ
Tel  +30 2310 997098

http://www.enl.auth.gr/instructor.asp?Id=133
http://rcel.enl.uoa.gr/peap/articles/ekpaideytiko-yliko-c-class
http://elearning.greek-language.gr/user/profile.php?id=4

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria