ΕΚΤΑΚΤΟ - Σε εξέλιξη αεροπειρατεία στο αεροδρόμιο της Λάρνακας - OlaDeka

ΕΚΤΑΚΤΟ – Σε εξέλιξη αεροπειρατεία στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

Αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, τύπου Airbus, με 55 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα τέθηκε υπό τον έλεγχο αεροπειρατή, ο οποίος ζήτησε την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Όπως έγινε γνωστό, το αεροπλάνο εκτελούσε τη πτήση MS-181 από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, αλλά αμέσως μετά την απογείωση του, στις 8 το πρωί, ο αεροπειρατής το έθεσε υπό τον έλεγχό του και ζήτησε από τον κυβερνήτη του να κατευθυνθεί προς την Κύπρο.

Λίγο μετά την προσγείωση στη Λάρνακα, στις 08:50, ο αεροπειρατής επέτρεψε σε όλες τις γυναίκες και παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής να αποβιβασθούν και κράτησε στο αεροσκάφος όλους τους άνδρες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υποβάλει κανένα αίτημα, αλλά ζήτησε να μη πλησιάσουν το αεροσκάφος αστυνομικοί ή στρατιώτες.

Πάντως, ισχυρή δύναμη της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας βρίσκεται σε επιφυλακή στην περιοχή, το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και τα αφικνούμενα αεροπλάνα κατευθύνονται στην Πάφο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και τον πληροφόρησε ότι οι αρχές χειρίζονται την κατάσταση (Από το ΑΠΕ ΜΠΕ στις 10:05)

Για έναν ένοπλο αεροπειρατή κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο επικαλούμενο τις αρχές του αεροδρομίου της Λάρνακας στο αεροσκάφος επιβαίνουν 55 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος.

Πρόκειται για την πτήση MS-181 από Αλεξάνδρεια προς Κάιρο με 62 επιβαίνοντες. Η πληροφορία ελήφθη στις 8.30 στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Λάρνακας, και αφορούσε αεροπλάνο προερχόμενο από την Αίγυπτο το οποίο βρισκόταν υπό την απειλή αεροπειρατών. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 8:50 πμ.

Αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών, τύπου Airbus, ζήτησε άδεια για αναγκαστική προσγείωση στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας της Κύπρου. Η πληροφορία ελήφθη από τον πυργο ελέγχου του αεροδρομίου Λάρνακας στις 8:30 το πρωί της Δευτέρας και αφορούσε αεροπλάνο το οποίο εκτελούσε πτήση από Αίγυπτο προς Κάιρο (MS-181)υπό καθεστώς αεροπειρατείας από έναν ένοπλο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 8:46 το πρωί και έχει απομονωθεί σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου.

 

highjack

Εχει στηθεί ομάδα κρίσεως για την αντιμετώπιση της κατάστασης και τις απαραίτητες διαβουλεύσεις αλλά μέχρι στιγμής οι αεροπειρατές δεν υπέβαλαν κανένα αίτημα.

Ο αεροπειρατής απαιτεί να συνδεθούν άμεσα οι σκάλες.

(Δείτε στο παρακάτω γράφημα τη διαδρομή που ακολούθησε το αεροσκάφος)

larnaca

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria