Δυτική Μακεδονία: «Κόντρες» στο περιφερειακό συμβούλιο - OlaDeka

Δυτική Μακεδονία: «Κόντρες» στο περιφερειακό συμβούλιο

Ανεργία, προσφυγικό, απεντάξεις έργων από το ΕΣΠΑ και η κατασκευή του αρδευτικού της Βόρειας Ζώνης του Πολυφύτου βρέθηκαν στο πεδίο της αντιπαράθεσης μεταξύ της Περιφερειακής Αρχής και της αντιπολίτευσης, στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

«Η Περιφέρεια βγήκε χαμένη από τις απεντάξεις έργων» είπε ο  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Δακής, ο οποίος άφησε και αιχμές για όσους δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν τα όσα είχαν προγραμματιστεί στο ΕΣΠΑ. «Η περιφέρεια έχει ευθύνες για την αύξηση της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία» είπε η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γεωργία Ζεμπελιάδου, η οποία καταλόγισε ευθύνες στον Περιφερειάρχη για το ότι δεν υλοποιούνται οι υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά.

«Η ανεργία μειώθηκε στη Δυτική Μακεδονία και αν ευθύνεται ο περιφερειάρχης για τυχόν αύξηση αναλαμβάνω τις ευθύνες όπως έχω αναλάβει και άλλες που δεν μου αναλογούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρυπίδης, ο οποίος επισήμανε ότι το διάστημα αυτό έχουν προχωρήσει σημαντικά έργα, που είχαν μπλοκάρει για πολλά χρόνια, ενώ σε ότι αφορά τις απεντάξεις έργων από το ΕΣΠΑ, τόνισε ότι η Περιφέρεια έκανε ότι μπορούσε για να βοηθήσει τους δικαιούχους των έργων ώστε αυτά να μην χαθούν.

Σε ότι αφορά την κατασκευή του αρδευτικού της Βόρειας Ζώνης του Πολυφύτου, για το οποίο κατηγορήθηκε από την κ. Ζεμπελιάδου ότι δεν προχωρά στο πρόγραμμα Γιούγκερ, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τόνισε ότι αν και αυτό δεν είναι επιλέξιμο γίνεται προσπάθεια ώστε να επικυροποιηθούν οι μελέτες και να ενταχθεί σε άλλα προγράμματα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria