Δυτική Μακεδονία: Η Περιφέρεια για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ - OlaDeka

Δυτική Μακεδονία: Η Περιφέρεια για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ

Μάκης Νασιάδης

Απαντήσεις στις αιτιάσεις της επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ», Γεωργίας Ζεμπιλιάδου για χαμένους πόρους από το ΕΣΠΑ 2007-2013, αλλά και άλλα επιχειρησιακά προγράμματα δίνει με δελτίο Τύπου η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συστηματική προσπάθεια από την κ. Ζεμπελιάδου, να υποβαθμίσει -σε βαθμό πλήρους απαξίωσης- το έργο της αιρετής περιφέρειας και τονίζει ότι οι δείκτες απορρόφησης στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας 2007-2013 παρουσιάζουν υπεραπορρόφηση των πόρων στο επιτρεπτό όριο της υπερδέσμευσης του 110% του προϋπολογισμοί του επιχειρησιακού προγράμματος.

Έργα που δεν ολοκληρώθηκαν μέχρι 31/12/2015 και παρουσιάζουν ωριμότητα μπορούν να μεταφερθούν στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις και γίνει η απένταξή τους ώστε να γίνει εκ νέου υποβολή πρότασης, επισημαίνει η Περιφέρεια, ενώ τονίζει ότι για τα έργα που δεν υλοποιήθηκαν μέχρι τις 31/12/2015, όπως «Το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα στα Γρεβενά» και «Η βελτίωση της δημοτικής οδού Αγ. Παρασκευής – Βασιλίτσας», όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τους πραγματικούς λόγους, οφείλουν να απευθύνουν τα ερωτήματα τους, πρωτίστως, στους φορείς που έχουν την ευθύνη υλοποίησης.

Και καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: «Αποδεικνύεται τεκμηριωμένα ότι, όχι μόνο δεν είχαμε απώλειες πόρων, αλλά ότι το πρόγραμμα πέτυχε με το επιπλέον ποσό των 25,8 εκ. € για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και τη βελτίωση της απασχόλησης», ενώ προτρέπει την κ. Ζεμπιλιάδου «να απευθυνθεί στις «πηγές» της στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και να διερευνήσει ποια Επιχειρησιακά Προγράμματα δέχθηκαν, κατά καιρούς, «βοήθεια» στην υλοποίηση τους και ποια όχι».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria