Γιατί δεν πρέπει να «ξεφτιλίζονται» τα γουναρικά - OlaDeka

Γιατί δεν πρέπει να «ξεφτιλίζονται» τα γουναρικά

ΜΙΑ ΓΟΥΝΟΠΟΙΟΣ ΕΞΗΓΕΙ

Μετα απο 20 χρονια δουλειας και περιπου 100000000 ( δεκα εκατομμυρια) ετοιμα παλτα που πουληθηκαν, μεσα σε εξι μηνες σηκωσαν ολοι τα χερια. Ο λογος οτι σχεδον ολοι δουλευουν πολυ κατω του κοστους απλα δεν το ξερουν. Οταν το δερμα κοστιζει στην δημοπρασια σφυρι 30 ευρω δηλαδη 33 δολαρια επιβαρυνεται με τα ακολουθα¨1. 10% εξοδα δημοπρατηριου κλπ= 3.3 $ 2. μεταφορικα +ασφαλεια 0,5 $ 3.
δεψη και βαφη 3.3+2.5=5.8$ και εργασια μαζι με ικα κλπ 13$. Αρα το αμεσο κοστος πλησιαζει τα 56 $.
Αυτο ομως δεν ειναι το συνολικο κοστος παρα μονο το αμεσο κοστος- υπαρχει και ενα πολυ μεγαλο κομματι εξοδων που πληρωνουμε απο την τσεπη μας τα οποια πρεπει να κοστολογησουμε
1. φοιρες μετα την δεψη και ρεστα μετα την δουλεια που σε δερματα καλης ποιοτητας ειναι 1% μεχρι 5% στα δερματα χαμηλοτερης ποιοτητας ( 0.35 – 1.65 $)
2.παγια εξοδα – ρευμα -νερο -τηλεφωνο-ιντερνετ -ενοικια εργαστηριων και μαγαζιων λιανικης- οχηματα μεταφορες κλπ.
3. φοροι -εκτακτες εισφορες- ελεγχοι και επανελεγχοι εφοριας κλπ.
4. τοκοι κεφαλαιου – τοκοι καθηστερησεων για ολες τις πληρωμες κλπ
5. συμμετοχη σε εκθεσεις – ταξιδια – φωτογραφησεις ,διαφημιστικο υλικο-τραπεζια και δωρα σε πελατες κλπ .
Το θεμα ομως δεν τελειωνει εδω. πρεπει να κοστολογησουμε τις επισφαλειες οι οποιες υπαρχουν -δηλαδη τα φεσια με βαση την πειρα του παρελθοντος . Επισης πρεπει να κοστολογησουμε τις εκπτωσεις που κανουμε στους πελατες οταν ειναι να κλεισουμε λογαριασμο οπως και τις ζημιες απο κλοπες -cargo κλπ.
Το θεμα επισης δεν τελειωνει εδω αφου θα πρεπει να κοστολογησουμε την δικη μας εργασια ,την απομειωση της αξιας του αυτοκινητου μας που χρησιμοποιουμε για την δουλεια μας κλπ.
Οταν οι δουλειες ειναι ανθηρες και οι παραγομενες ποσοτητες μεγαλες ολα αυτα τα εξοδα μπορει να επιβαρυνουν την επιχειρηση με επιπλεον του αμεσου κοστους (57$ το δερμα) με ακομη 5-6 $.
Σημερα που οι παραγομενες ποσοτητες εχουν σχεδον μηδενιστει ενω τα διαφορα εξοδα δεν μπορουν να μειωθουν κατω απο το μισο σε σχεση με τις καλες εποχες (ανελαστικες δαπανες ), τα διαφορα εξοδα μπορει να πλησιαζουν και τα 12- 15 $ ανα δερμα- συνολικο κοστος δηλαδη περιπου 70$ ανα δερμα με τιμη δημοπρασιας 30$.
Αυτη ειναι η πραγματικοτητα την οποια λιγοι γνωριζουν και ελαχιστοι εφαρμοζουν . Μυστικες λυσεις δεν υπαρχουν ουτε θεωρειες συνωμοσιας για να ειναι καποιος καλα οικονομικα. Γνωση -σειρα -και καλο προιον ωστε να μπορεις να ζητησεις και να πληρωθεις το πραγματικο κοστος + ενα ικανοποιητικο κερδος.

Αναγνώστρια

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria