Αύξηση των visa centers της Ελλάδας στη Ρωσία - OlaDeka

Αύξηση των visa centers της Ελλάδας στη Ρωσία

Αλεξάνδρα Γούτα

Μέχρι και κατά 50% αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των κέντρων θεωρήσεων (visa centers) της Ελλάδας στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η Ελληνίδα πρέσβης στη Μόσχα, Δανάη-Μαγδαληνή Κουμανάκου, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι προκειμένου να ικανοποιηθούν οι νέες απαιτήσεις των βιομετρικών στοιχείων για την έκδοση βίζας, προγραμματίζεται και η ενίσχυση των ελληνικών προξενικών αρχών με το απαραίτητο προσωπικό.

Από την πλευρά της, μιλώντας στο επιχειρηματικό φόρουμ του ομίλου Μουζενίδη στη Μόσχα, η γενική πρόξενος της Ελλάδας, Ελένη Μιχαλοπούλου, ανέφερε ότι στόχος είναι το επόμενο διάστημα να λειτουργήσουν συνολικά 29 visa centers στη Ρωσία.

Στο φόρουμ, στο οποίο συμμετείχαν 700 τουριστικοί πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία από σχεδόν όλες τις περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε ακόμη ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και παρά τη γενικότερη ανασφάλεια ως προς την πορεία της ρωσικής οικονομίας (κυρίως σχετικά με την ισοτιμία ευρώ-ρουβλιού), ο όμιλος Μουζενίδη καταγράφει σταθερά ανοδική πορεία, «η οποία εύλογα τροφοδοτείται και από τη σοβαρή κρίση στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις», όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση.

Αύξηση προκρατήσεων 25%-30%

Ενδεικτική ως προς αυτό είναι η αύξηση στις προκρατήσεις για τους περισσότερους ελληνικούς προορισμούς, με μέσο όρο μεταξύ 25%-30%. «Οι εκτιμήσεις του Ομίλου είναι, πως αν δεν υπάρξουν έκτακτες καταστάσεις και εφόσον λειτουργήσει ομαλά η διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων, η αύξηση της κίνησης της πελατείας του προς την Ελλάδα φέτος από τη Ρωσική αγορά, μπορεί να προσεγγίσει επίπεδα της τάξης του 50%. Ο Όμιλος Μουζενίδη είναι μακράν, ο μοναδικός ελληνικής ιδιοκτησίας και μεγαλύτερος tour operator για Ελλάδα στη ρωσική αγορά, με μερίδιο αγοράς άνω του 30%», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Την περίοδο του 2016, ο Όμιλος Μουζενίδη, μέσω της Mouzenidis Travel, συνεργάζεται με περισσότερα από 2.000 ξενοδοχεία, σε όλες τις περιοχές της χώρας. Μάλιστα, ειδικά για ορισμένους προορισμούς όπως η Κρήτη, έχει προγραμματιστεί για φέτος υπερτριπλάσιος αριθμός διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων και πτήσεων, σε σύγκριση με την περίοδο του 2015.

Το φόρουμ της Μόσχας διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας- Ρωσίας και είναι το πρώτο μιας σειράς αντίστοιχων διοργανώσεων που θα πραγματοποιηθούν εντός του Μαρτίου σε επτά πόλεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας και τη Λευκορωσίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό μέσω απευθείας διαδικτυακής σύνδεσης η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία υπογράμμισε τη βαρύνουσα σημασία που έχει η ρωσική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό. Επίσης, παρουσίασε τη στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και ανέλυσε τις δράσεις που προγραμματίζουν το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ για το τρέχον επετειακό και αφιερωματικό έτος, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η τουριστική κίνηση μεταξύ των δύο κρατών.

Έναρξη δραστηριοτήτων στην Κύπρο και νέες πτήσεις

Παράλληλα, στο φόρουμ ανακοινώθηκε η έναρξη δραστηριοτήτων του ομίλου στην Κύπρο, με την ίδρυση και λειτουργία γραφείων στη Λεμεσό. Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι από τις 22 Μαρτίου επανεντάσσεται επίσημα το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη στο πρόγραμμα τακτικών πτήσεων της Ellinair, της αεροπορικής εταιρείας του ομίλου Μουζενίδη. Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται τέσσερις φορές εβδομαδιαίως έως τις 16 Απριλίου, και καθημερινά από τις 17 του ίδιου μήνα.

Από τις 8 Μαΐου, στο πρόγραμμα τακτικών πτήσεων της Ellinair επανεντάσσεται και το δρομολόγιο Αθήνα-Ηράκλειο, με συχνότητα δις εβδομαδιαίως για τον Μάιο και τρις εβδομαδιαίως από τον Ιούνιο.

Ταυτόχρονα, η Ellinair προσθέτει στις τακτικές της πτήσεις νέα απευθείας δρομολόγια, τα οποία θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με διεθνή αεροδρόμια σε έξι πόλεις της Γερμανίας, ειδικά για τη θερινή περίοδο (Βερολίνο, Μόναχο, Λειψία, Ανόβερο, Στουτγάρδη, Κολωνία). Για το διάστημα 10 Αυγούστου- 7 Σεπτεμβρίου, κάθε Τετάρτη, η Στουτγάρδη θα συνδέεται με απευθείας πτήση και από το Ηράκλειο. Η Ellinair, στο πλαίσιο του προγραμματισμού της για τη νέα τουριστική περίοδο, εξετάζει και άλλες κινήσεις επέκτασης του δικτύου της.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria