ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Η ΕΕ επέκτεινε τις κυρώσεις σε Ρώσους και Ουκρανούς με αφορμή τη σύγκρουση στην Ουκρανία - OlaDeka

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Η ΕΕ επέκτεινε τις κυρώσεις σε Ρώσους και Ουκρανούς με αφορμή τη σύγκρουση στην Ουκρανία

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 10 Μαρτίου – Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε κατά έξι μήνες μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη τις κυρώσεις κατά της Ρώσων και Ουκρανών με αφορμή τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η μαύρη λίστα που έχει εξοργίσει τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, περιλαμβάνει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων για σχεδόν 150 άτομα καθώς και σαρωτικές οικονομικές κυρώσεις κατά της άμυνας, των οικονομικών και ενεργειακών τομέων της Ρωσίας .

Τα κράτη μέλη «παρατείνουν κατά έξι μήνες τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ κατά 146 άτομα και 37 εταιρείες εν όψει της συνεχιζόμενης υπονόμευσης και απειλής της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας», ανέρει χαρακτηριστικά η δήλωση.

“Τρεις νεκροί αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο των στόχων που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα.”

«Οι κυρώσεις θα ανανεωθούν στις 15 Σεπτεμβρίου».

Πρεσβευτές της ΕΕ αποφάσισαν να παρατείνουν τις κυρώσεις σε μια συνάντηση χθες και η απόφαση εγκρίθηκε επίσημα από τους υπουργούς εσωτερικών του μπλοκ των 28 κρατών σε μια συνάντηση σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ένας πλήρης κατάλογος των ονομάτων θα δημοσιευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση το Σάββατο.

Στον τελευταίο κατάλογο που εγκρίθηκε τον Σεπτέμβριο περιλαμβάνεται και ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Dmitry Rogozin, στοχευμένος για την υποστήριξη της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία τον Μάρτιο του 2014.

Περιελάμβανε επίσης τον Arkady Bakhin και Anatoli Antonov, υπουργό και αναπληρωτή υπουργών άμυνας.

Ο επιχειρηματίας Arkady Rotenberg είχε εν τω μεταξύ περιγραφεί ως μια «μακροχρόνια γνωριμία του προέδρου Πούτιν και πρώην τζούντο sparring συνεργάτη του” ο οποίος έχει ωφεληθεί από τους στενούς δεσμούς του με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνέχισε τις κυρώσεις παρά την πίεση από τη Ρωσία και τις διαιρέσεις εντός του μπλοκ, λέγοντας ότι οι όροι της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός του Μινσκ για τον τερματισμό της δίχρονης σύγκρουσης στην Ουκρανία δεν έχουν εκπληρωθεί.

 

 

 

 

 

Αυτό το δημοσίευμα καταδεικνύει αν μη τι άλλο πως  η Ρωσική αγορά καλά θα είναι να ξεχαστεί για αρκετό καιρό ακόμη από τους γουναράδες…

 

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria