Η κυβέρνηση ζητά από τους δήμους, πόσους πρόσφυγες μπορούν να φιλοξενήσουν - OlaDeka

Η κυβέρνηση ζητά από τους δήμους, πόσους πρόσφυγες μπορούν να φιλοξενήσουν

Στους δήμους αναμένεται να πέσει σταδιακά μέρος του «βάρους» για τη φιλοξενία των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας με αμείωτους ρυθμούς

Μόλις λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kontranews.gr, η κυβέρνηση απέστειλε, ήδη από χθες, κατεπείγον έγγραφο σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες ζητώντας άμεση ενημέρωση για το πόσους πρόσφυγες μπορούν να φιλοξενήσουν στην περιοχή τους.

Με δεδομένο ότι ο αριθμός των προσφύγων στη χώρα μας αναμένεται να ξεπεράσει τις 70.000 η κυβέρνηση αναζητά τρόπους να τους διανείμει σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στόχος του κυβερνητικού σχεδιασμού είναι να αποφορτιστούν από τον αυξημένο αριθμό προσφύγων συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Με αυτή την κίνηση και η φιλοξενία των προσφύγων θα γίνεται υπό καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Η συγκεκριμένη κίνηση τέθηκε σε εφαρμογή αμέσως μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, παρουσία της υφυπουργού Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, εκπροσώπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και δημάρχων της Βόρειας Ελλάδας.

«Όλοι οι δήμοι πρέπει να βάλουν πλάτη», ώστε να βρεθούν χώροι για τη φιλοξενία προσφύγων και να αποσυμφορηθούν οι περιοχές που δέχονται, αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο βάρος της φιλοξενίας. ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.

«Το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης θα αναλάβει με την υπουργό να εντοπίσει σε όλους τους δήμους τις δυνατότητες φιλοξενίας ώστε να κατανεμηθεί κατά κάποιο τρόπο όλο το ζήτημα», είπε ο κ. Κουρουμπλής και γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα προσπαθήσει να στηρίξει τους δήμους για τις δαπάνες που κάνουν στο προσφυγικό. «Στη σύσκεψη είπαμε διάφορα σημεία, τα οποία τα επιθεωρεί ο στρατός, γιατί αυτοί ξέρουν καλύτερα από όλους πώς μπορεί να στηθεί ένας τέτοιος καταυλισμός», σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria