Ένταλμα σύλληψης στην Κύπρο για τον Μπόμπολα (επενδυτή στη διαχείριση σκουπιδιών της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας) - OlaDeka

Ένταλμα σύλληψης στην Κύπρο για τον Μπόμπολα (επενδυτή στη διαχείριση σκουπιδιών της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας)

Κύπρος: Ένταλμα σύλληψης για τον Λεωνίδα Μπόμπολα

Ένταλμα σύλληψης κατά του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα εκδόθηκε σήμερα το πρωί από τις κυπριακές Αρχές για την υπόθεση σκάνδαλο του ΧΥΤΑ Πάφου και του ΧΥΤΥ Κόσιης που συγκλονίζει την κυπριακή πολιτική και οικονομική ζωή του νησιού.

Για την ίδια υπόθεση ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και για τον Θεοφάνη Λώλο στέλεχος της εταιρείας μελετών Enviromental.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας σημείωσε ότι αν οι δύο ύποπτοι εναντίον των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, δεν παρουσιαστούν από μόνοι τους, θα κινηθεί η διαδικασία για έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψής τους.

Οι έρευνες για υποθέσεις δωροδοκίας της εταιρίας Helector ΑΕ σε λειτουργούς του υπουργείου Εσωτερικών και της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου η εταιρία να έχει ευνοϊκή αντιμετώπιση στους διαγωνισμούς διαχείρισης απορριμμάτων στους Δήμους Πάφου και Λάρνακας βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό. Ήδη υπό κράτηση βρίσκονται οι δήμαρχοι των δύο πόλεων με την κατηγορία της δωροδοκίας.

Χθες το απόγευμα οι κυπριακές Αρχές συνέλαβαν τον Αθανάσιο Κατρή ο οποίος από το 2003 – 2012 ήταν διευθύνων σύμβουλος της Helector ΑΕ, μητρική της Helector στην Κύπρο και φέρεται να ενεπλάκη στα έργα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης, δηλαδή στην προκήρυξη, κατασκευή και έναρξη λειτουργίας των μονάδων.

Η Ηelector AE στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Την 10η Ιουνίου 2015 η Ε.Π.Α.ΔΥ.Μ. Α.Ε. (Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης), με μετόχους την η ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε., προχώρησε στην υπογραφή της Σύμβασης Σύμπραξης και των σχετικών Συμβάσεων Χρηματοδότησης αναφορικά με το έργο «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση και Λειτουργία Υποδομών του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με ΣΔΙΤ» (το «Έργο»). Αναθέτουσα Αρχή του Έργου είναι η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. ενώ η συνολική επένδυση ανέρχεται σε περίπου 48 εκατομμύρια ευρώ.

Ταυτόχρονα με την υπογραφή της Σύμβασης Σύμπραξης ως ανωτέρω, η ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. προχώρησε στην υπογραφή των παρακάτω συμβάσεων με την Ε.Π.Α.ΔΥ.Μ. Α.Ε.:

  1. Σύμβαση μελέτης – κατασκευής, η οποία προβλέπει ολοκλήρωση των προβλεπόμενων υποδομών εντός 24 μηνών
  2. Σύμβαση διαχείρισης – λειτουργίας & συντήρησης, διάρκειας 25 ετών (ίσης με την αντίστοιχη προβλεπόμενη στη Σύμβαση Σύμπραξης)

Το Έργο αφορά τη χρηματοδότηση, ασφάλιση, κατασκευή και λειτουργία των κάτωθι υποδομών:

  • Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ), δυναμικότητας 120.000 τόνων ετησίως.
  • Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).
  • 10 Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), εκ των οποίων 9 υφιστάμενοι και 1 (ο ΣΜΑ Κοζάνης) αποτελεί νέα υποδομή στο πλαίσιο του Έργου.
  • Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης–Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τη λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων και την ευαισθητοποίησή του πάνω σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και αειφόρου ανάπτυξης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria