Με επιτυχία η εφαρμογή του σεναρίου απεγκλωβισμού θύματος από οικία στην κοινή άσκηση του ΕΤΑΚ με την Πυροσβεστική - OlaDeka

Με επιτυχία η εφαρμογή του σεναρίου απεγκλωβισμού θύματος από οικία στην κοινή άσκηση του ΕΤΑΚ με την Πυροσβεστική

Με μεγάλη επιτυχία εφαρμόστηκε σήμερα από τα μέλη του Εθελοντικού Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών το σενάριο απεγκλωβισμού θύματος από οικία που κατέρρευσε μετά από σεισμό, στο πλαίσιο της άσκησης που πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς, στη συνοικία Απόζαρι.

Όπως προέβλεπε το σενάριο τα μέλη του ΕΤΑΚ διείσδυσαν σε κτίριο το οποίο είχε πληγεί από σεισμό και προέβησαν στη διάσωση του εγκλωβισμένου θύματος, που υπέστη τραυματισμούς και το μετέφεραν στο ασθενοφόρο, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες.

Ο πρόεδρος του ΕΤΑΚ, Μπάμπης Σαββίδης, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά η ομάδα μας αποδέχθηκε την πρόταση της Πυροσβεστικής για μία κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης θυμάτων. Σκοπός μας, μέσα από τέτοιου είδους δράσεις, είναι να ελέγχουμε την ετοιμότητά μας, αλλά και να ενισχύουμε τη συνεργασία μας με τους φορείς που είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι για μαζικές καταστροφές. Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική που μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα».

Για την διοίκηση του ΕΤΑΚ

Ο πρόεδρος

Μπάμπης Σαββίδης

ASKHSH ASKHSH1 ASKHSH2 ASKHSH3 ASKHSH4

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria