MΠΑΣΚΕΤ Β΄ΕΘΝΙΚΗ : Κλείνει το «μάτι» η Καστοριά... - OlaDeka

MΠΑΣΚΕΤ Β΄ΕΘΝΙΚΗ : Κλείνει το «μάτι» η Καστοριά…

Μέχρι πριν λίγες αγωνιστικές. βρισκόταν μάλλον πιο κοντά στην «επικίνδυνη ζώνη». Το εκπληκτικό διάστημα που έχει διαγράψει, όμως, μεταξύ των τελών του πρώτου γύρου και των αρχών του δευτέρου, την έχει φέρει μάλλον σε σημείο να κλείνει το «μάτι» στην άνοδο.

Η ιστορία της Καστοριάς, όπως και του συμπολίτη Άργους Ορεστικού, δείχνει πώς μπορούν να αλλάξουν οι ισορροπίες στη φετινή Β’ Εθνική για οποιαδήποτε ομάδα, και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ο Γιώργος Σούλιος και η διοίκηση, μάλλον δεν ανησύχησαν όταν δεν πήγαν όλα «πρίμα» στο ξεκίνημα, καθώς οι «Γουναράδες» δε βρίσκονταν στις θέσεις που οδηγούν προς τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική και ο χρόνος λειτουργούσε υπέρ τους. Αυτό αποδείχθηκε στη συνέχεια, καθώς μετά την εντός έδρας ήττα με 52-68 από τον ΓΣΛ, έχουν κερδίσει επτά στα οκτώ επόμενα παιχνίδια τους. Ο Ερμής Λαγκαδά φαινόταν να σταματά τον ενθουσιασμό τους, περνώντας από το «Δημήτρης Διαμαντίδης» με το 74-69, αλλά αυτό δεν τους πτόησε και σύντομα θα αποδείκνυαν, ότι αυτοί αποφασίζουν για τη μοίρα τους…

Η αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου, κόντρα στην ΑΕΛ, ήταν μια πραγματική πρόκληση, με τους παίκτες του Αβραάμ Παπαδόπουλου να χρειάζονται το «διπλό» για να παραμείνουν στο «κυνήγι» του Αιόλου Αστακού. Οι γηπεδούχοι δεν τους έκαναν το χατίρι, αλλά αντιθέτως τους έφεραν πιο κοντά στους ίδιους, με το εμφατικό 73-59. Με τον Φοίβο Γυμνόπουλο να οδηγεί και τους υπολοίπους να ανταποκρίνονταν στο κάλεσμα του ηγέτη τους, η παρέα από την Καστοριά πέτυχε άλλες νίκες, εκτός έδρας με τον Αργοναύτη και χθες (14/2) απέναντι στο σκληροτράχηλο Αγρίνιο του Χρήστου Μυριούνη. Εκτός της επιτυχίας, κάλυψαν και τη διαφορά του πρώτου αγώνα και πλέον βρίσκεται στην τέταρτη θέση, μαζί με το Άργος Ορεστικό.

Οι δύο ομάδες από τον νομό Καστοριάς, είχαν παράλληλους βίους, ξεκινώντας από πιο χαμηλά για να βρεθούν σήμερα πολύ κοντά στην τρίτη θέση (μία νίκη μακριά από τον ΓΣΛ), η οποία μπορεί να σημαίνει και «προπομπός ανόδου». Μετά τη μετάλλαξη της ομάδας του Ορεστικού, ακολούθησε εκείνη της Καστοριάς, η οποία δείχνει πως, μετά την άνοδο από τη Γ’ Εθνική, μπορεί όχι μόνο να σταθεί ανταγωνιστικά στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, αλλά και να διεκδικήσει ήδη το κάτι παραπάνω…

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria