Hong Kong: Απολογισμός 2ης μέρας - OlaDeka

Hong Kong: Απολογισμός 2ης μέρας

Μουδιασμένη παραμένει η ατμόσφαιρα

Ερευνώντας στη διάρκεια της 2ης ημέρας της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας του Hong Kong, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν φειδωλές νότες αισιοδοξίας.

Η γενική αίσθηση είναι ότι φέτος η έκθεση είναι μικρότερη (ίσως και 30%) και ότι η ατμόσφαιρα είναι μουδιασμένη σε πελάτες και εκθέτες.

Κοινή διαπίστωση επίσης είναι ότι οι Ρώσοι φέτος είναι πολύ λιγότεροι. Χαρακτηριστικά κάποιος από τους συνομιλητές μας ανέφερε:

“Δεν έχει ούτε 100 Ρώσους όλη η έκθεση! Μόνο σε Κινέζους δειγματίζουμε χωρίς μέχρι τώρα αποτελέσματα.”

Φοβισμένοι δείχνουν και αρκετοί Κινέζοι που βλέποντας κάποια στιγμή έρημο τον 1ο όροφο άρχισαν να ξεπουλάνε. Συγκεκριμένα ακούσαμε ότι πωλούνται μονοκόμματα παλτό, με 200-250 δολάρια! Αντίθετα, με έκπληξη οι ένοικοι του 5ου ορόφου όπου βρίσκονται όλοι οι Έλληνες πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είδαν τον περισσότερο κόσμο (αν και σύμφωνα με πληροφορίες το σοβαρό αγοραστικό κοινό βρίσκεται στον 3ο όροφο όπου οι εκθέτες είναι δυνατές επιχειρήσεις από το Hong Kong).

Άλλοι μας είπαν ότι αυτοί που δείχνουν μεγαλύτερο άγχος και προσπαθούν να πουλήσουν με κάθε τρόπο είναι οι Έλληνες για να ισορροπήσουν το ισοζύγιο των εξόδων – εσόδων της αποστολής στο ασιατικό λιμάνι.

Ευχαριστημένοι δείχνουν να είναι κάποιοι Έλληνες που πήγαν για πρώτη φορά και δεν μπορούν να κατανοήσουν την εκτίμηση συναδέλφων τους οι οποίοι λένε ότι η φετινή έκθεση είναι πολύ χειρότερη από την περσινή αντίστοιχη.

Ανάμεσα σε πολλά ακούσαμε βέβαια και το εκπληκτικό” Εγώ έκανα 4 φορές περισσότερη δουλειά από πέρσι, μόνο κατά τη 2η μέρα!”

Αυτό που έδωσε έναν περιορισμένα αισιόδοξο τόνο χωρίς να αλλάζει δραματικά το κλίμα είναι η αναφορά για κάποιες Ελληνικές επιχειρήσεις που τη δεύτερη μέρα είχαν κίνηση από τους λιγοστούς Ρώσους, κάποιους Ουκρανούς που παρουσιάστηκαν ανέλπιστα,  Κινέζους που έψαχναν για έντονα χρώματα και κάποιους Κορεάτες και Γιαπωνέζους που δεν υπήρχαν χθες. Το πάνελ συμπλήρωσαν σήμερα και ορισμένοι επισκέπτες από το Καζακστάν. Οι Αμερικανοί χαρακτηρίζονται περισσότερο ως τουρίστες…

Όλοι όμως φαίνεται να παρουσιάζουν περιορισμένο ενδιαφέρον και δείχνουν φοβισμένοι. Οι πιο σκληροί σχολιαστές λένε ότι ακόμη και οι λίγες αγορές Κινέζων σε νέα σχέδια γίνονται για αντιγραφές και δεν θα έχουν συνέχεια με μαζικές παραγγελίες.

Κάποιος Κινέζος agent έλεγε σε Έλληνα γουναρά ότι οι Κινέζοι δίνουν παρακαταθήκη σε ομοεθνείς τους και ούτε αυτό το θέλουν!

Αν ισχύει αυτό τα λέει όλα!

Πέτρος Σμιξιώτης

1 2 3 4 12741888_960206534066302_7296203407267028588_n

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria