24ωρο μπλακ άουτ σε όλη την Ελλάδα για το Ασφαλιστικό - OlaDeka

24ωρο μπλακ άουτ σε όλη την Ελλάδα για το Ασφαλιστικό

Ποιοι απεργούν

Παραλύει η χώρα σήμερα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ως αντίδραση στον «οδοστρωτήρα» του Ασφαλιστικού. Μια απεργία στην οποία συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι σύλλογοι εργαζομένων.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Εκτός από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στην απεργία συμμετέχουν:

  • ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες)
  • ΕΣΕΕ (έμποροι)
  • ελεύθεροι επαγγελματίες
  • γιατροί
  • φαρμακοποιοί
  • συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί , γιατροί, οδοντίατροι,  δικαστικοί επιμελητές, χημικοί, διατροφολόγοι, γεωτεχνικοί, κτηνίατροι).
  • αυτοκινητιστές-ταξί
  • αυτοκινητιστές-φορτηγά
  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων
  • ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Ετσι, οι δημόσιες υπηρεσίες θα υπολειτουργούν , τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας ενώ στην απεργία θα συμμετάσχουν δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς 

Μετ’ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις των Αθηναίων σήμερα, καθώς στην απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

Τρόλεϊ, τρένα και Προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο, ενώ τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς θα λειτουργήσουν ορισμένες ώρες μόνο κυρίως για την εξυπηρέτηση όσων θα κατέβουν στο κέντρο για να συμμετάσχουν στις πορείες. Ετσι, τα υπόλοιπα ΜΜΜ θα κινηθούν ως εξής:

  • Τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ
  • Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00. Σημειώνεται ότι το Μετρό δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Χειρόφρενο θα τραβήξουν και τα ταξί καθώς οι αυτοκινητιστές διεκδικούν ανάμεσα στ’ άλλα, αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ. Στην απεργία θα συμμετάσχει και  η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Εντωμεαξύ, δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ εξήγγειλε νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου ως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου. Για τις τροποποιήσεις των δρομολογίων οι  επιβάτες μπορούν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Ακυρώνονται πτήσεις

Ακυρώσεις πτήσεων Προβλήματα θα παρουσιαστούν στις πτήσεις καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την 04/02/16, από 00.00 έως 23.59. Η  Olympic Air ήδη ακύρωσε 16 σκέλη πτήσεων  λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ από ώρα 08:00 έως 12:00. Οι επιβάτες  θα πρέπει να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρίες για να ενημερωθούν για τις μεταβολές των δρομολογίων (δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τις πτήσεις που ακυρώνονται).

Κλειστά και τα βενζινάδικα

Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, τη διάλυση του επικουρικού ταμείου τους, την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων και τον  τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ανοίγουν τα μπλόκα οι αγρότες 

Πάντως, οι αγρότες σήμερα ανοίγουν τα μπλόκα προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια της χώρας.

Οι συγκεντρώσεις ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Οπως κάθε φορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, μία από το ΠΑΜΕ και μία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια. Αυτή τη φορά πάντως θα πραγματοποιηθεί και τρίτη συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 από ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι). Στα συλλαλητήρια της Αθήνας  αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών ομάδες αγροτών από τα μπλόκα της Κορινθίας και της Κεντρικής Ελλάδος.

Οι εργαζόμενοι της Βορείου Ελλάδας θα διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό , τα φορολογικά και τα μέτρα του μνημονίου. Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν αγρότες με τρακτέρ ενώ με τις στολές και τις οικογένειες τους θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη  2000 μεταλλωρύχοι από τα μεταλλεία των Σκουριών.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria