ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ - ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗ - OlaDeka

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ – ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗ

Αρμόδια υπάλληλος του Υπουργείου εξηγεί και εκθέτει τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης

Το oladeka.com και ο Πέτρος Σμιξιώτης επικοινώνησε με την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας για να ζητήσει περισσότερα στοιχεία σε σχέση με την επιστολή που απέστειλε ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος στις σχολικές μονάδες Α βάθμιας εκπαίδευσης στην Καστοριά.

Η επικοινωνία αυτή δεν στάθηκε δυνατή καθώς ενώ τηλεφωνήσαμε δύο φορές και μιλήσαμε με δύο διαφορετικές υπαλλήλους της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, παρότι μας υποσχέθηκαν ότι θα μας καλέσουν τηλεφωνικά πριν φύγει ο κ. διευθυντής που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν σε σύσκεψη, εμείς ακόμη περιμένουμε…

Όσο δύσκολο αποδείχθηκε όμως να μας μιλήσει ο περιφερειακός διευθυντής, τόσο εύκολο αντίθετα ήταν να μας μιλήσουν αρμόδιοι υπάλληλοι του υπουργείου παιδείας.

Μιλήσαμε με δύο υπεύθυνες της πρωτοβάθμιας του υπουργείου παιδείας. Μάθαμε:

1ον) Ότι η εγκύκλιος που στάλθηκε από το υπουργείο δεν ανέφερε πουθενά τη λέξη γούνα, εκτροφεία, γουνοφόρων ζώων κλπ. Άρα το …(π.χ. εκτροφεία γουνοφόρων ζώων) είναι πρόσθεση του κ. Κωνσταντόπουλου.

2ον) Η εγκύκλιος είναι γενική και δεν εστάλη με στόχο τα εκτροφεία γουνοφόρων. Αντίθετα αφορούσε γενικά όλη την επικράτεια και ο λόγος της ύπαρξης της ήταν καταγγελίες από άλλες περιοχές της Ελλάδας, για αντικείμενα που δεν έχουν καμία σχέση με τη γούνα π.χ ζωολογικούς κήπους κλπ.

3ον) Η εγκύκλιος απεστάλη τον Ιανουάριο από το υπουργείο (15-01-16) ενώ η επιστολή της ομάδας με σκοπό την κατάργηση της γούνας που υποτίθεται στάλθηκε στο υπουργείο παιδείας στις 16-02-16 (ένα μήνα αργότερα). Άρα κάτι άλλο συνέβη.

Ερωτηματικό μέγα γεννιέται όσον αφορά στο λόγο για τον οποίο ο περιφερειακός διευθυντής «συγκεκριμενοποίησε» τα αιχμάλωτα ζώα προσθέτοντας τις λέξεις «(π.χ. εκτροφεία γουνοφόρων ζώων)». Η έρευνα μας, δείχνει ως άνθρωπο που επηρέασε και έβαλε τον κ. Κωνσταντόπουλο έναν γνωστό και μη εξαιρετέο άσπονδο «φίλο» των γουνοποιών που αυτό το διάστημα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτελεί χρέη συμβούλου του υπουργού παιδείας κ. Φίλη ο οποίος όμως για το όλο θέμα δεν έχει ιδέα και για την αποστολή της συγκεκριμένης «πειραγμένης» επιστολής από τον Κωνσταντόπουλο δεν ενημερώθηκε ποτέ!  Για το συγκεκριμένο θέμα, το ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη και θα χουμε συνέχεια.

Δείτε την επιστολή όπως έφυγε από το υπουργείο παιδείας σε όλες τις περιφέρειες:

 

epistolh-ypoyrgeiou-F

 

Δείτε την «πειραγμένη» επιστολή όπως την έστειλε στην Καστοριά ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας:

EPISTOLH-KONSTANTOPOULOU

Ακούστε τι μας είπαν από το υπουργείο:

Ακούστε ολοκληρωμένα από την δεύτερη αρμόδια του Υπουργείου:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria