Τον Άγιο Παρθένιο εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας - OlaDeka

Τον Άγιο Παρθένιο εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

ΦΩΤΟ

Τον Άγιο Παρθένιο Επίσκοπο Λαμψάκου τον θαυματουργό και προστάτη των καρκινοπαθών τίμησε και εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Καστοριάς.Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά και άλλων κληρικών αλλά και την παρουσία του Δημάρχου Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή και πλήθους πιστών χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα και στο λόγο του Αποστόλου Παύλου «..μηδεμίαν εν μηδενί διδόντες προσκοπήν, ίνα μωμηθή η διακονία, αλλ’ εν παντί συνιστώντες εαυτούς ως Θεού διάκονοι», δηλαδή δεν δίνουμε σε κανένα καμμία αφορμή προσκόμματος διά να μη δυσφημιστεί η υπηρεσία μας, αλλά σαν υπηρέτες του Θεού συσταίνουμε τους εαυτούς μας..

Και μίλησε ο Σεβασμιώτατος για την Εκκλησία και τι σημαίνει σκάνδαλο και σημείωσε πως με την αυτοκριτική μπορούμε να αποφύγουμε τον σκανδαλισμό του λαού του Θεού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε αναγνώστες δύο “διακόνους” του ιερού αναλογίου, ενώ αμέσως μετά τίμησε έξι νέες πολύτεκνες μητέρες.

Ετικέτες: Άγιος Παρθένιος Λαμψάκου, Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Καστοριάς,Κατηγορία: ΔρώμεναΈκθεση εικόνων

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria