Πετσάλνικος, Νιώτης και Καρχιμάκης σε ρόλο… μεσολαβητών - OlaDeka

Πετσάλνικος, Νιώτης και Καρχιμάκης σε ρόλο… μεσολαβητών

Τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή επισκέφθηκαν χθες ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και οι πρώην υπουργοί Γρηγόρης Νιώτης και Μιχάλης Καρχιμάκης.

Στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και οι τρεις σήμερα, είδαν τον υπουργό προκειμένου να του εκθέσουν ζητήματα και προτάσεις που τους παρουσίασαν στη Ρόδο κατά την παραμονή τους εκεί για τα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου στο Νεστορίδειο, ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος και το δημοτικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα,του ζήτησαν να ενισχυθεί ο Δήμος με πόρους και λειτουργική στήριξη, δεδομένου ότι η ΤοπικήΑυτοδιοίκηση και η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζουν ως τώρα αποκλειστικά με ίδιεςδυνάμεις και πόρους τα θέματα που προκύπτουν από τις συνεχώς αυξανόμενες ροέςτων προσφύγων. Υπογράμμισαν ακόμα την ανάγκη να λειτουργεί αποτελεσματικά«ομπρέλα» προστασίας και ελέγχου με περιπολίες σε όλο το μήκος του Νοτίου Αιγαίουκαι υπέβαλαν στον Υπουργό αναλυτικές προτάσεις του Δήμου Ρόδου για τηναναπλήρωση απωλειών των εσόδων της Τ.Α., που προκλήθηκαν από την κατάργηση τουΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. Μετέφεραν ακόμα το αίτημα του δημάρχου και του προέδρου τωντουριστικών επιχειρήσεων Ρόδου Α.Καμπουράκη να ληφθούν μέτρα υπέρ της αξιοποίησηςτων νέων τουριστικών αγορών (πχ Ρωσίας, Ιράν κτλ).

Από την πλευρά του, ο πρώτος τη τάξει υπουργόςδεσμεύτηκε να εξετάσει τα ανωτέρω θέματα σε συνεργασία και με τους συναρμόδιουςυπουργούς.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria