Τελιγιορίδου: Η επιδότηση για τις αεροπορικές πτήσεις της Καστοριάς θα συνεχιστεί κανονικά - OlaDeka

Τελιγιορίδου: Η επιδότηση για τις αεροπορικές πτήσεις της Καστοριάς θα συνεχιστεί κανονικά

Γιάννα Λούσιου

Αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο “Αριστοτέλης”, δήλωσε η βουλευτής

Τη διαβεβαίωση ότι η επιδότηση των πραγματικά άγονων γραμμών, όπως είναι αυτή της Καστοριάς, θα συνεχιστεί κανονικά, έδωσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, μιλώντας στη ΣΕΝΤΡΑ, μετά την ανησυχία που προέκυψε από πανελλαδικά δημοσιεύματα για κατάργηση ή μειώση των επιδοτήσεων για μια σειρά πτήσεων, ανάμεσά τους και αυτών του τοπικού αεροδρομίου.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορώνμ Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος προανήγγηλε σαρωτικές αλλαγές με κατάργηση όλων «των ρουσφετιών», η κ. Τελιγιορίδου τόνισε πως αυτές οι εξαγγελίες του υπουργού αφορούν σε πτήσεις που στην πραγματικότητα δεν είναι άγονες, όπως, για παράδειγμα, η γραμμές Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα και Αθήνα – Ζάκυνθος.

Όσον αφορά για την Καστοριά, όχι μόνο δεν θα καταργηθεί η επίδοτηση, αλλά θα υπάρξει αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου, με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την κατάργηση των άλλων επιδοτήσεων“, δήλωσε στη ΣΕΝΤΡΑ η βουλευτής και πρόσθεσε: “Μέσα στα 45 εκατομμύρια ευρώ που στοιχίζουν οι επιδοτήσεις των άγονων γραμμών, υπάρχουν περιπτώσεις που αντικειμενικά δεν είναι άγονες. Αυτές αποτέλεσαν ρουσφετολογικές παραχωρήσεις προς αεροπορικές εταιρίες. Για παράδειγμα, η γραμμή Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα, επιδοτείται από το κράτος με 1.000.000 ευρώ“.

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria