Οριστική η απόφαση του Δήμου Καστοριάς για κλείσιμο του δρόμου του γύρου της λίμνης - OlaDeka

Οριστική η απόφαση του Δήμου Καστοριάς για κλείσιμο του δρόμου του γύρου της λίμνης

Αρχίσανε και οι ασκήσεις παράξενων δογμάτων από τον Δήμο

Στο κλείσιμο του  δρόμου του γύρου της λίμνης, από το ύψος του Ναυτικού Ομίλου μέχρι την Μαυριώτισσα θα προχωρήσει τον επόμενο μήνα ο δήμος Καστοριάς

Πρόκειται όπως δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο  αντιδήμαρχος, κ. Δημήτρης  Κωτούλας  για μια πιλοτική δράση . Το θέμα θα ψηφιστεί  στο  αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο και θα προβλέπει τα Σαββατοκύριακα κλείσιμο του γύρου της λίμνης από την περιοχή της Μαυριώτισσας μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο για περίπου 5 ώρες την ημέρα. Στο διάστημα αυτό θα μπορούν να κινούνται στο συγκεκριμένο κομμάτι πεζοί και ποδήλατα.  Μετά τις παρατηρήσεις που θα υπάρξουν από την πιλοτική εφαρμογή, θα οριστικοποιηθεί και όλο το σχέδιο.

«Αυτό γίνεται στα πλαίσια αναβάθμισης κάποιων δραστηριοτήτων στο γύρο της λίμνης, όπως είναι η ποδηλασία, η πεζοπορία, το ψάρεμα αλλά και κάποιες  εκδηλώσεις. Έχουμε έρθει σε επαφή με τον σύλλογο ποδηλατών, οι οποίοι το βλέπουν πολύ θετικά και επικροτούν μια τέτοια πρωτοβουλία. Παράλληλα, έχουμε εκπονήσει  μια  μελέτη  για το εγχείρημα αυτό, ενώ θα τοποθετηθούν  και νέες ταμπέλες σήμανσης ».

 Σύμφωνα πάντως με τον αντιδήμαρχο όλες αυτές οι ενέργειες θα ωφελήσουν, διότι θα  αναδειχθεί ο  πλούτος που υπάρχει  γύρω άπω τη λίμνη . Πέρα όμως από αυτό, όπως είπε είναι πολλοί οι Καστοριανοί και οι τουρίστες, καθώς επίσης  και πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά  που  θέλουν να περπατήσουν ανενόχλητοι, όμως  φοβούνται να περάσουν λόγω των αυτοκινήτων.

Στα πλαίσια πάντως της αναβάθμισης ο δήμος Καστοριάς  ξεκίνησε και κάποιες δράσεις  ευπρεπισμού των πεζοδρομιών, όπως την απομάκρυνση περιπτέρων που δεν λειτουργούν  και αρχής γινομένης από το περίπτερο στα σκαλιά της εθνικής τράπεζας, καθώς επίσης και το  περίπτερο  στην νότια παραλία που κλείνει τα πλατάνια και  το οποίο βρίσκεται  σε άθλια κατάσταση.

 

Δώρα Κωτσοπούλου

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria