Μη Στενοχωριέσαι για τα Πράγματα που Δεν Μπορείς να Αλλάξεις - OlaDeka

Μη Στενοχωριέσαι για τα Πράγματα που Δεν Μπορείς να Αλλάξεις

Συχνά, όταν αντιμετωπίζω στη ζωή μου μια πρόκληση, καταφεύγω στην Προσευχή της Γαλήνης, του Ράινχολντ Νίμπουρ: «Θεέ μου, δώσε μου τη γαλήνη να δέχομαι τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω, το κουράγιο να αλλάξω αυτά που μπορώ και τη σοφία να γνωρίζω τη διαφορά τους».

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος επιχείρησης εκτέλεσε μια άσκηση που χρησιμοποιώ στα σεμινάριά μου και ανακάλυψε ότι το 54% των ανησυχιών του σχετίζονταν με πράγματα που ήταν μάλλον απίθανο να συμβούν, το 26% με ενέργειες του παρελθόντος που δεν μπορούσαν να αλλάξουν, το 8% με τις γνώμες ανθρώπων για τους οποίους στην πραγματικότητα αδιαφορούσε, το 6% με προσωπικά του θέματα υγείας που σήμερα έχουν λυθεί και μόνο το τελευταίο 6% αφορούσε σε πραγματικά προβλήματα για τα οποία υπήρχε λόγος ανησυχίας. Όταν αναγνώρισε και έπαψε να σκέφτεται τις έγνοιες για ό,τι δεν μπορούσε να αλλάξει ή για ό,τι απλώς σπαταλούσε την ενέργειά του, αυτός ο άνθρωπος εξάλειψε το 94% των προβλημάτων που τον βασάνιζαν.

 

Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις;
ROBIN SHARMA

 

Εικόνα:
‘Χωρισμένος’. Πίνακας του σύγχρονου ισραηλινοαμερικανού ζωγράφου Σάϊ Ντάχαν (1979-…). Ξεκινώντας από γκράφιτι στα νεανικά του χρόνια, προχώρησε σε ένα προσωπικό στυλ με ακρυλικά, λαδομπογιές και σπρέι μετά την μετακόμισή του στη Δανία το 2010. Η έμπνευσή του αντλείται από τα πολιτισμικά μοτίβα που τον περιβάλλουν

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria