Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Ορεστικού: Όταν δεν σκοπεύεις να κάνεις τίποτα, κάνεις μια σύσκεψη... - OlaDeka

Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Ορεστικού: Όταν δεν σκοπεύεις να κάνεις τίποτα, κάνεις μια σύσκεψη…

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της οδύσσειας των προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας χωρίς δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης και ασφαλούς μετάβασης στις χώρες προορισμού τους.

Ενημερωθήκαμε από τον τύπο για την “έκτακτη σύσκεψη για τους πρόσφυγες” ,η οποία συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και συμμετοχή των Δημάρχων του νομού, καθώς και στελεχών των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού.
Το συμπέρασμα από την σύσκεψη αυτή, όπως αποτυπώθηκε στην συνέντευξη του κ Αδαμόπουλου όσο και στην επίσημη ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας, ήταν δυστυχώς πως για άλλη μια φορά ο κρατικός μηχανισμός δεν θέλει να αναλάβει καμία ουσιαστική πρωτοβουλία .

Η Ελλάδα στα πλαίσια τόσο της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην πολεμική συμμαχία του ΝΑΤΟ, -με κύρια ευθύνη των οποίων εξελίσσονται οι πολεμικές συρράξεις και η ανθρωπιστική κρίση στη Μέση Ανατολή- έχει επιφορτιστεί να αποτελέσει “αποθήκη” ανθρώπων, ανάμεσά τους και παιδιά, των οποίων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο.

Τη στιγμή που σε ολόκληρη τη χώρα το δράμα των ανθρώπων αυτών λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις, οι υπεύθυνοι ανακοινώνουν επίσημα πως όχι μόνο δεν σχεδιάζουν το επόμενο βήμα, όχι μόνο δεν αναζητούν τα μέσα και τους πόρους ώστε να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες , αλλά με ευχολόγια και την ελπίδα πως δεν θα χρειαστεί να κάνουν το οτιδήποτε ,κλείνουν τα μάτια όταν χιλιάδες που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο και εκατοντάδες ήδη βρίσκονται στους όμορους νομούς.

Η κατακλείδα στην οποία εμφατικά κατέληξε η συγκεκριμένη σύσκεψη, αποτελεί φτηνό λαϊκισμό και τροφή στις μισαλλόδοξες ρητορείες, με τις οποίες επιχειρείται να τροφοδοτηθεί η κοινωνία, ώστε να δικαιολογηθούν η αδράνεια και η αποποίηση ευθυνών απέναντι στα ακούσια θύματα του πολέμου και μοναδικό στόχο να καθησυχαστούν οι συμπολίτες μας,αναφορικά με την αποτροπή εγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή,

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως δουλειά της ΕΕ είναι να εξασφαλίζει “επενδυτικές ευκαιρίες”, όπως ονομάζουν τις ρημαγμένες από τις επεμβάσεις οικονομικά χώρες, για τα ευρωπαϊκά μονοπώλια και του ΝΑΤΟ να βομβαρδίζει αμάχους.

Αυτοί οι μηχανισμοί είναι μέρος του προβλήματος και όχι η λύση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, σχεδόν ένα χρόνο πριν, προσπάθησε να κινητοποιήσει τον Δήμο, ώστε έγκαιρα να σχεδιάσει και να υλοποιήσει δράσεις για να μην βρεθούν άνθρωποι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα, τις αρρώστιες και την εκμετάλλευση των καιροσκόπων όπως δυστυχώς συνέβη επανειλημμένως.

Η διοίκηση τότε χρησιμοποίησε κάθε μέσο ώστε να μην συζητηθούν οι προτάσεις αυτές στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ευθύνη όλων μας είναι να μην μείνουμε απαθείς στο δράμα αυτών των ανθρώπων.
Οι Δήμοι πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στη δημιουργία και οργάνωση υποδομών υποδοχής, θυμάτων των πολέμων και επεμβάσεων, που αναζητούν καταφύγιο στη χώρα μας αλλά και όσων βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας χωρίς πρόσβαση σε στέγη στα όρια του νομού μας.

Αξιοπρεπές κατάλυμα, πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα, σίτιση και υποστηρικτικές υπηρεσίες, θα πρέπει να καλυφθούν ως ανάγκες στοιχειώδους αξιοπρεπούς διαβίωσης..
Ο δήμος σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας της Περιφέρειας καθώς και με ίδιους πόρους να μπορεί στελεχώσει άμεσα και να λειτουργήσει το κέντρο εφόσον παραστεί ανάγκη, με στόχο την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει ο τόπος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria