Κι όμως υπάρχει θέμα εκλογών: Στόχος η ηρωική έξοδος και η παγίδευση του Κ.Μητσοτάκη - OlaDeka

Κι όμως υπάρχει θέμα εκλογών: Στόχος η ηρωική έξοδος και η παγίδευση του Κ.Μητσοτάκη

ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΗΤΤΑ ΝΔ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

 

Κι όμως παρά τις χθεσινές διαψεύσεις του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα και της κυβερνητικής εκπροσώπου Ο.Γεροβασίλη ότι δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνουν, καθώς με μια τέτοια κίνηση μπορεί να επιτευχθούν δύο πολιτικοί στόχοι που θα επιτρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει πρωταγωνιστής: 
Να κάνει μια ηρωϊκή έξοδο και να “παγιδεύσει” τον Κ.Μητσοτάκη καθώς και αυτός αμέσως μετά από μια υποθετική νίκη του θα πρέπει να περάσει τα ίδια σκληρά (ίσως και σκληρότερα) νομοσχέδια σε ασφαλιστικο, φορολογικό αλλά και εργασιακό  “καίγοντάς” τον εν τη γενέσει, στην προσπάθειά του να παίξει ηγετικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας.
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσει σε εκλογές τώρα που δεν είναι ακόμα έτοιμος ο Κ.Μητσοτάκης και δεν έχει ανασυντάξει το κόμμα του όπως θα ήθελε τουλάχιστον, και τις κερδίσει, θα έχει επιτύχει την τέταρτη κατά σειρά νίκη του έναντι της ΝΔ καθώς έχει ήδη επικρατήσει σε δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις όπως και στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Μια τέταρτη ήττα θα διαλύσει τη ΝΔ και θα καταστρέψει πολύ νωρίς το αρχηγικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς αν και βρίσκεται στην αρχή της αρχηγίας του, την ήττα θα την χρεωθεί, σε μια περιοδο μάλιστα που η κοινωνία βρίσκεται στα “κάγκελα” για τα “αιματηρά” μέτρα που την περιμένουν.
Μάλιστα θα δώσει το ελεύθερο στον Α.Τσίπρα να μπορεί να περάσει ότι θέλει καθώς θα έχει νέα λαϊκή εντολή, και δεν θα υπάρχει πλέον ούτε το πρόσχημα ότι ο πολίτης δεν γνώριζε, ή κοροϊδεύτηκε προεκλογικά.
Μπορεί βέβαια να χάσει τις εκλογές κάτι που φαντάζει πλέον αρκετά πιθανό, όμως πάλι αυτός που ηττάται επί της ουσίας θα είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς εάν επιλεχθεί από τους πολίτες θα είναι για να τους φέρει την ελπίδα στο “μαύρο” τους μέλλον.
Όμως μόλις εκλεγεί θα πρέπει να περάσει τα ίδια νομοσχέδια που προσπαθεί να περάσει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς αυτά ζητούν (και χειρότερα) οι δανειστές. Τι θα κάνει τότε; Θα “καεί” άμεσα στην συνείδηση του κόσμου όπως έγινε και με τους προηγούμενους.
Η ΝΔ, ας μην γελιόμαστε, θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει όλα τα δύσκολα μέτρα που γνωρίζει ότι δεν μπορεί να περάσει η ίδια με τίποτα.
Οι αντιδράσεις που θα έχει εάν γίνει κυβέρνηση θα είναι το λιγότερο τριπλάσιες καθώς ο αριστερός ψηφοφόρος είναι γνωστό ότι εύκολα “αποκοιμιέται” όταν υπάρχει μια αριστερή ή κεντροαριστερή (όπως παλιότερα με το ΠΑΣΟΚ) κυβέρνηση στην εξουσία, απ’όταν έχει απέναντί του μια δεξιά-κεντροδεξιά κυβέρνηση οπότε και “γυαλίζει” το μάτι του.
Άλλωστε μια ηρωική “έξοδος” με εκλογές, του αρκεί για να “καθαρίσει” στην συνείδησή του ολόκληρη την αριστερή διακυβέρνηση και να την ξεχωρίσει από τα όσα “ποταπά” την ανάγκασαν να πράξει οι δανειστές.
Ο Κ.Μητσοτάκης λοιπόν είναι  τελευταίος που θα ήθελε εκλογές
Αρκεί να δούμε τις χθεσινές δηλώσεις στελεχών του.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της Όλγας Κεφαλογιάννη ότι: «Αν ο κ. Τσιπρας καταθέσει για 2η φορα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα είναι κάτι πρωτοφανές».
«Προσωπικά, θεωρώ καταστροφική αυτή την κυβέρνηση και την πολιτική της. Οτιδήποτε συνιστά αλλαγή της, για εμένα είναι θετικό. Από εκεί και πέρα, η χώρα δεν μπορεί να τρέχει συνέχεια σε εκλογές, αλλά δεν είμαστε και ένα κόμμα που το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η επάνοδός μας στην κυβέρνηση», δήλωσε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84».
Κατά των εκλογών τάχθηκε και ο Νίκος Βρούτσης ο οποίος μιλώντας στον Realfm σημείωσε ότι “αν κάνει εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζοντας, όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, ότι θα τις χάσει, τότε σημαίνει, ότι θέλει να δραπετεύσει πολιτικά.”
Ο ίδιος πάλι χθες σε εκπομπή τηλεοπτικού δίαυλου όπου και έδωσε συνέντευξη είπε πως:
Δεν ζητά εκλογές σημειώνοντας πως θα ήταν οξύμωρο τρεις μήνες μετά από εθνικές εκλογές. Σημείωσε πως δεν θεωρεί πολύ πιθανό το σενάριο των εκλογών, αν και όπως είπε, υπάρχει μεγάλη αναταραχή στη Βουλή και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αρνητικός ήταν επίσης και στο ενδεχόμενο συμμετοχής της Νέας Δημοκρατίας σε μία οικουμενική κυβέρνηση.
Δηλαδή ούτε εκλογές θέλει, διότι αν τις κερδίσει τότε ο “μουτζούρης” περνάει σε αυτόν, αλλά ούτε οικουμενική κυβέρνηση θέλει για να μην “μοιρασθεί” η ευθύνη και σε αυτόν.
Θέλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κάνει την “βρώμικη” δουλειά, να καθαρίσει την “μπουγάδα” και ει δυνατόν να την “απλώσει” κιόλας.
Αμφιβάλει κανείς ότι εάν αυτά είχαν γίνει επί δεξιάς κυβερνήσεως θα είχε “καεί το πελεκούδι”;
Την απάντηση την είχε δώσει μια φορά ο μακαρίτης ο “avvocato” o ιδιοκτήτης της Γιουβέντους, της Fiat, και της Ferrari, ο Τζιάνι Ανιέλι, όταν τον ρώτησαν σε ιδωτικό κύκλο για την γνώμη που είχε για τις αριστερές κυβερνήσεις:
“Το ωραίο με τις αριστερές κυβερνήσεις είναι ότι κάνουν πράγματα που οι δεξιές θα τολμούσαν να τα κάνουν μόνο στον ύπνο τους”  και οι δανειστές το γνωρίζουν αυτό,και ξέρουν ότι έχουν να χάσουν πάρα πολλά εάν γίνουν εκλογές.
Εν ολίγοις στη ΝΔ απεύχονται τις εκλογές διότι θα πρέπει να προσφέρουν τις ίδιες ακριβώς “λύσεις”. Είτε χάσουν είτε κερδίσουν στην παρούσα φάση θα είναι μια καταστροφή.
Οι εκλογές όμως αποτελούν όπλο της κυβέρνησης και εναντίον των ξένων. Η κυβέρνηση θα μπορεί να τους απειλήσει, καθώς μπορεί οι ξένοι να θέλουν άλλα πρόσωπα στην εξουσία, αλλά αν υποχρεωθέι ο Κ.Μητσοτάκης να περάσει ασφαλιστικό, αγροτικό, εργασιακό κ.λ.π ως πρωθυπουργός και “καεί”, τότε οι δανειστές δεν θα έχουν πλέον καμία πολιτική “εφεδρεία” για να την θεωρούν αξιόπιστο συνομιλητή.
Τουλάχιστον τώρα με το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα υπάρχει συνομιλητής και υπάρχει και μελλοντική πολιτική συνέχεια στα πλαίσια του δικομματικού “διπόλου” εναλλαγής των κομμάτων στην εξουσία.
Βερολίνο και Βρυξέλλες δεν θέλουν να πέσει τώρα η κυβέρνηση αυτή, θέλουν να πέσει… μετά. Θέλουν να “πιει” όλο το πικρό “ποτήρι” των “μεταρρυθμίσεων” αλλά και να ανατραπεί αμέσως μετά την εφαρμογή τους πριν προλάβει να πιστωθεί την βελτίωση των οικονομικών δεικτών μετά την αύξηση των τουριστικών εσόδων.

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria