Καστοριά: Σύλληψη αλλοδαπού λαθροϋλοτόμου - OlaDeka

Καστοριά: Σύλληψη αλλοδαπού λαθροϋλοτόμου

Κατασχέθηκαν τρία τσεκούρια με ξύλινη λαβή και τρία άλογα

Χθες (25-02-2016) το μεσημέρι σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, συνέλαβαν έναν 53χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και της λαθροϋλοτομίας, αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική περιοχή των Κομνηνάδων Καστοριάς, κοντά στην Ελληνοαλβανική οριογραμμή, τρεις αλλοδαπούς να υλοτομούν σε δημόσια δασική έκταση χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας και στην προσπάθεια των αστυνομικών να τους συλλάβουν, οι δυο εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής διέφυγαν προς το Αλβανικό έδαφος ενώ ο 53χρονος συνελήφθη.

Οι τρεις αλλοδαποί είχαν προβεί στην κοπή ξυλείας οξιάς περίπου ενάμιση -1,5- τόνου, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) τσεκούρια με ξύλινη λαβή και τρία (3) άλογα.

Τα άτομα που διέφυγαν τη σύλληψη αναζητούνται, ενώ ο 53χρονος που όπως προέκυψε από την έρευνα εισήλθε παράνομα στο Ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

tsekouria-1

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria