Ζέστη και μεταφορά σκόνης από την Αφρική - OlaDeka

Ζέστη και μεταφορά σκόνης από την Αφρική

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και σκόνη από την Αφρική

Τοπικές βροχές στη Δυτική και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, με σταδιακή βελτίωση του καιρού, υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, και έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, περιμένουμε τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 10 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν 7 μποφόρ.

Καλό και ζεστό καιρό με λίγες νεφώσεις αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και περιορισμένη ορατότητα κατά τις πρωινές κυρίως ώρες, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση του καιρού αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και περιορισμένη ορατότητα, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria