ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Pre game 17ης αγωνιστικής - OlaDeka

ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Pre game 17ης αγωνιστικής

Μπορεί μία εβδομάδα πριν, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής ημέρας, οι τρεις πρωτοπόροι στη βαθμολογία να πρόσθεσαν με αρκετές δόσεις ευκολίας «τρίποντα» στο ενεργητικό τους,

οι δύο εξ’ αυτών (Καλλιθέα και Μεσοποταμία) με μεγάλα σκορ (6-0 τον ΠΑΟΚ Κωσταραζίου και 4-0 τον ΠΑΣ Λεύκης, αντίστοιχα), ωστόσο, αύριο (Σάββατο 3 μ.μ.), καλούνται να αφήσουν τα … σπίτια τους και να εκδράμουν σε έδρες ομάδων που, αναντίρρητα, δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολες.

Αναλύοντας, λοιπόν, το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής, να σημειωθεί, ότι την πιο δύσκολη αποστολή σε αυτήν τη … στροφή του φετινού πρωταθλήματος από τους «μνηστήρες» του τίτλου έχει ο κάτοχος αυτή τη στιγμή της πρώτης θέσης στη βαθμολογία Κάστορας, που θα φιλοξενηθεί στην Πολυκάρπη από τον τοπικό «Ηρακλή». Σε αυτό το ματς, αλήθεια είναι, ότι οι «κάστορες» θα μπούνε στο γήπεδο ξεκούραστοι, ενώ, αντίθετα, οι «πράσινοι» του Θόδωρου Βόλτση, κουρασμένοι, ένεκα της υπερπροσπάθειάς τους την περασμένη Τετάρτη να κατακτήσουν τον πρώτο τους τίτλο σε τελικό Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καστοριάς, κάτι, εν προκειμένω, που δεν κατάφεραν, με αποτέλεσμα να τους μείνει ένας μονάχα στόχος, αυτός της επιδίωξης της κορυφής στο πρωτάθλημα, από την οποία, όμως, απέχουν οκτώ (8) ολόκληρους βαθμούς. Από την άλλη, στο …στρατόπεδο των «βυσσινί», ένα είναι βέβαιο, ότι γνωρίζουν τις δυσκολίες του συγκεκριμένου ματς και πως αυτό αποτελεί την αρχή μιας εξαιρετικά δύσκολης τετράδας αγώνων που έχουν μπροστά τους, κάτι που καθιστά την ανάγκη τους για «τρίποντο» στο αυριανό παιχνίδι  επιτακτική, αν θέλουν, βεβαίως, να διατηρήσουν τόσο την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη θέση όσο και την καλή ψυχολογία τους. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, ότι στον α’ γύρο οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες (1-1) στο γήπεδο της Χλόης.

Αναφορικά, τώρα, με τον «Μέγα Αλέξανδρο» Καλλιθέας, γεγονός είναι, ότι «φουσκωμένος» από τον … αέρα της μεγάλης του επιτυχίας να κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την περασμένη Τετάρτη το Κύπελλο της Ε.Π.Σ. Καστοριάς, νικώντας με σκορ 3-1 τον «Ηρακλή» Πολυκάρπης, θα πάει αύριο στην Κολοκυνθού προκειμένου εκεί τον φορμαρισμένο το τελευταίο χρονικό διάστημα Κρόνο, σε ένα ματς στο οποίο οι «κυανοκίτρινοι» είναι υποχρεωμένοι -όση κούραση και αν κουβαλάνε από τον προχθεσινό Τελικό- να το … χτυπήσουν, ώστε με νίκη να μείνουν «ζεστοί» και στον δεύτερο στόχο τους, την κατάληψη, δηλαδή, της κορυφής στον πίνακα της βαθμολογίας. Στον α’ γύρο, να θυμίσουμε, ότι ο «Μέγας» είχε επιβληθεί του Κρόνου με σκορ 7-1.

Σχετικά δε, με την «Αστραπή» Μεσοποταμίας, που ισοβαθμεί στη 2η θέση με την Καλλιθέα, αλήθεια είναι, πως έχει να δώσει αύριο ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι στο γήπεδο του Μαυροχωρίου, όπου τον περιμένει ο τοπικός «Γράμμος», ο οποίος παρουσιάζεται πολύ αξιόμαχος τελευταία και ικανός να κάνει …ζημιές στους πρωτοπόρους. Για τους «κιτρινόμαυρους» πάντως, όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται, είναι ένα ματς «κλειδί» για την πορεία τους στο φετινό πρωτάθλημα, και, σίγουρα, αυτό που θα επιχειρήσουν να κάνουν, είναι να νικήσουν, γνωρίζοντας, ωστόσο, ότι για να καταφέρουν να … αποδράσουν με το «τρίποντο» από το Μαυροχώρι, θα πρέπει όλα να τους πάνε κατ’ ευχή. Να θυμίσουμε, ότι στον α’ γύρο η «Αστραπή» είχε νικήσει τον «Γράμμο» με 4-1 στη Μεσοποταμία.

Η 17η αγωνιστική ημέρα, επιπλέον, εκτός των προαναφερόμενων αναμετρήσεων και τη σημαντικότητά τους, έχει να επιδείξει κι ένα ιστορικής σημασίας παιχνίδι, και αυτό δεν είναι άλλο από το ματς Καστοριά- Πανοργειακός, που, αναμφίβολα, θα ξυπνήσει μνήμες του παρελθόντος.  Στον α’ γύρο, να θυμίσουμε, ότι ο Παναργειακός είχε επικρατήσει της Καστοριάς με 4-0.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες συναντήσεις της 17ης … στροφής του τρέχοντος πρωταθλήματος, αυτές έχουν να κάνουν , πρώτον, με τον αγώνα των «μαυραετών», στο γήπεδο των Αμπελοκήπων, ανάμεσα στην τοπική «Δόξα» και αυτήν της Κορησού, δεύτερον, με τον αγώνα του ΠΑΣ Λεύκης κόντρα στον Νταηλάκη, και, τρίτον,με την αναμέτρηση ΠΑΟΚ Κωσταραζίου – Α.Ε. Γραμμοχωρίων, η οποία έχει και τον χαρακτήρα «θάνατός σου, η ζωή μου» …

Το πρόγραμμα καθώς και οι ορισμοί διαιτητών έχουν ως εξής :

Χωρίς τίτλο

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria