ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : Το Pre game της 19ης αγωνιστικής - OlaDeka

ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : Το Pre game της 19ης αγωνιστικής

EPS-KASTORIAS

Οι ανακατατάξεις στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, που προέκυψαν έπειτα από τα αποτελέσματα των αγώνων του περασμένου Σαββάτου, βάσει των οποίων ο Κάστορας υποχρεώθηκε σε «έξωση» από το …ρετιρέ της βαθμολογίας,

όπου – για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν -εγκαταστάθηκε ο «Μέγας Αλέξανδρος» Καλλιθέας, αλήθεια είναι, ότι … εκτίναξαν στα ύψη το ενδιαφέρον όσων τρέφουν ακόμη εκτίμηση στο ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο και πηγαίνουν ανελλιπώς – «βρέξει, χιονίσει» – σε κάποιο παιχνίδι κάθε απόγευμα Σαββάτου.

Στο πλαίσιο, εν προκειμένω, των αλλαγών που δημιουργήθηκαν  στην κορυφή, η αυριανή 19η αγωνιστική, γεγονός είναι, ότι παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, με την αναμέτρηση Α.Γ.Σ.Κ. Καστοριά- «Μέγας Αλέξανδρος» Καλλιθέας να «αιχμαλωτίζει» τα βλέμματα των «εραστών» του τοπικού μας ποδοσφαίρου, ενώ, χωρίς αμφιβολία, η συγκεκριμένη «στροφή» της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου συμπεριλαμβάνει και άλλα -σημαντικής βαθμολογικής σημασίας –  παιχνίδια, όπως π.χ. του Παναργειακού με την «Αστραπή» Μεσοποταμίας, του ΠΑΟΚ Κωσταραζίου με τον ΠΑΣ Λεύκης κ.α.

Επιστρέφοντας, ωστόσο, στην αυριανή (3 μ.μ ) κόντρα της Καστοριάς με την Καλλιθέα, αναφοράς άξιο, είναι το γεγονός, ότι οι δύο ομάδες υπόσχονται καλό παιχνίδι -μέσα σε αθλητικά πλαίσια – στο οποίο, βεβαίως, η καθεμιά θα επιδιώξει τη νίκη για τους δικούς της λόγους, οι «ερυθροκίτρινοι» για να δημιουργήσουν καλύτερες ακόμη συνθήκες για την παραμονή τους στην κατηγορία και οι «κυανοκίτρινοι» για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία, έχοντας, ταυτόχρονα, αμφότερες ηθικόν … ακμαιότατον, έπειτα από τις απανωτές τους επιτυχίες. Για την ιστορία, να σημειωθεί, πως στον α’ γύρο ο «Μέγας Αλέξανδρος» είχε νικήσει την Καστοριά με σκορ 4-0.

Αναφορικά, τώρα, με τον 2ο στην κατάταξη Κάστορα, που σε διάστημα μίας μόλις εβδομάδας έκανε δύο … στραβοπατήματα σε ισάριθμες αναμετρήσεις του εκτός έδρας, χάνοντας, ταυτόχρονα, για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, την πρωτοκαθεδρία στον πίνακα της βαθμολογίας, αυτός την αυριανή επιστροφή στο …σπίτι του θέλει να τη συνδυάσει με νίκη επί της «Δόξας» Κορησού, έχοντας, παράλληλα, τις … κεραίες του τεντωμένες στο ματς της Καστοριάς με την Καλλιθέα, μήπως και σε αυτό γίνει η … στραβή από πλευράς «κυανοκίτρινων», ώστε με μια δική του νίκη επί της Κορησού να επανέλθει εκεί όπου ήταν προ, περίπου, δεκαημέρου.

Πηγαίνοντας, αμέσως μετά,  στο … στρατόπεδο της «Αστραπής» Μεσοποταμίας, εκεί, αναντίρρητα, τα πράγματα δεν έχουν το λαμπερό εκείνο χρώμα που είχαν μέχρι το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, καθότι η ήττα της με σκορ 1-4 από την Πολυκάρπη, αλλά -κύρια – ο τρόπος με τον οποίο αυτή προέκυψε (πρωτοφανής ατυχία), έχει δημιουργήσει  κλίμα δυσφορίας, που για να βελτιωθεί, μόνο μια νίκη στο αυριανό -εκτός έδρας – παιχνίδι με τον Παναργειακό μπορεί να το καταφέρει. Βέβαια, οι «κιτρινόμαυροι», εκ των προτέρων γνωρίζουν, ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη, μιας και οι «κοκκινόμαυροι», είναι σίγουρο, πως θα επιδιώξουν τη νίκη, ώστε να επαναφέρουν τα χαμόγελα στις τάξεις τους έπειτα από δύο συνεχή άτυχα αποτελέσματα, στα οποία αποκόμισαν μόλις έναν βαθμό. Να θυμίσουμε, ότι στον α’ γύρο ο Παναργειακός είχε γνωρίσει την ήττα (3-2) ΣΤΗ Μεσοποταμία από την «Αστραπή».

Σε ό,τι αφορά τον 4ο στον βαθμολογικό πίνακα «Ηρακλή» Πολυκάρπης, που με το εντυπωσιακό πέρασμά του το περασμένο Σάββατο (1-4) από τη Μεσοποταμία ανέβασε κατακόρυφα την ψυχολογία του και, παράλληλα, τις πιθανότητές του αναφορικά με τη διεκδίκηση της κορυφής, ε,  αυτός θα κληθεί αύριο, σε μια θεωρητικά – εντός έδρας – εύκολη αναμέτρηση, να αντιμετωπίσει τον Νταηλάκη και να επιδιώξει τη νίκη, προκειμένου να μείνει «ζεστός» στο … κυνήγι του τίτλου του πρωταθλητή.

Στα τρία, τώρα, εναπομείναντα ματς της 19ης αγωνιστικής, αυτό που έχει πάρα πολύ μεγάλη βαθμολογική σημασία, αφορά την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ Κωσταραζίου με τον ΠΑΣ Λεύκης, στο γήπεδο του πρώτου, όπου οι «μαυραετοί» θα κληθούν να παίξουν το τελευταίο τους … χαρτί αναφορικά με τις όποιες ελπίδες τους έχουν απομείνει για την  παραμονή τους στην κατηγορία. Τη νίκη, ωστόσο, πλην των γηπεδούχων, θα επιδιώξουν και οι φιλοξενούμενοι, που, να θυμίσουμε, ότι διανύουν περίοδο «παχιών αγελάδων», έχοντας στα δύο τελευταία παιχνίδια τους ισάριθμες νίκες. Το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα στον α’ γύρο είχε βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 2-2.

Ένα από τα ματς με βαθμολογικό, επίσης, ενδιαφέρον, είναι και αυτό του «Γράμμου» Μαυροχωρίου με την Α.Ε. Γραμμοχωρίων, στο οποίο οι δύο ομάδες έχουν ανάγκη τη νίκη και θα παλέψουν για να την … καπαρώσουν, ώστε να βελτιώσουν τη θέση τους στη βαθμολογία, ενώ, τέλος, το μόνο αδιάφορο από βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι, θα διεξαχθεί στο γήπεδο των Αμπελοκήπων , όπου η τοπική «Δόξα» θα φιλοξενήσει τους «κολεγιόπαιδες» του Κρόνου.

Του Δαμιανού Δέλλιου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria