Δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων - OlaDeka

Δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων

Ξεκινά αύριο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση των διατάξεων του υπουργείου Υγείας που είχαν ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Τους βασικούς άξονες ρυθμίσεων του «παράλληλου προγράμματος» στην Υγεία, προσδιόρισε μιλώντας στο Ρ/Σ «στο Κόκκινο» , ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου καθιερώνεται η πλήρης δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων μόνον με τον ΑΜΚΑ.

Ρυθμίζονται επίσης θέματα για την στελέχωση και άμεση λειτουργία 150 κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για την στελέχωση των απομακρυσμένων και παραμεθόριων αγροτικών ιατρείων, κέντρων υγείας και νοσοκομείων με την καθιέρωση τόσο οικονομικών κινήτρων όσο και με εξασφάλιση ενισχυμένης μοριοδότησης ως προς την υπηρεσιακή ανέλιξη όσων γιατρών και υγειονομικών υπηρετήσουν σε αυτά . Επιπλέον λαμβάνονται μέτρα για την εξομοίωση των μισθών των υπηρετούντων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στον ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς του ΕΣΥ, λαμβάνονται μέτρα για την πρόσληψη προσωπικού με την προκήρυξη νέων θέσεων γιατρών και υγειονομικών και όπως είπε ο κ. Πολάκης, ήδη έχει ξεκινήσει η πρώτη δέσμη προσλήψεων, έχουν επιλεγεί οι πρώτοι και τοποθετούνται.

Επίσης επιλύονται όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα για την άμεση έναρξη της λειτουργίας του νοσοκομείου Θήρας.

ΑΜΠΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria