Αυτές είναι οι προτάσεις των αγροτών - OlaDeka

Αυτές είναι οι προτάσεις των αγροτών

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ

Τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό και το φορολογικό για διάλογο με τον πρωθυπουργό κατέθεσαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι αγρότες της Φθιώτιδας.

Μεταξύ των αιτημάτων των αγροτών είναι η διατήρηση του ΟΓΑ ως αυτόνομου ταμείου, με διάσπασή του σε ταμείο ασφάλισης αγροτών και προνοιακής ασφάλισης για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Οι αγρότες επίσης προτείνουν τη διατήρηση των επτά κατηγοριών ασφάλισης ενώ εκτιμούν ότι θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία 100 εκατομμύρια ευρώ από την καταγραφή 300.000 οικονομικών μεταναστών και ασφάλισής του στον ΟΓΑ.

Σημειώνουν στις προτάσεις τους ότι μπορεί να αποδίδονται ισόποσες ασφαλιστικές εισφορές στο Τ.Α.Α. εκ μέρους όσων ασφαλισμένων ή συνταξιούχων άλλων φορέων κύριας ασφάλισης θα εξακολουθούν να έχουν αγροτικό εισόδημα.

Συμπεριλαμβάνεται σειρά αιτημάτων για τα φορολογικά θέματα όπως η συνέχιση εφαρμογής του νόμου που τους φορολογεί με συντελεστή 13%, αλλά και θέσπιση αφορολόγητου 12.000 ευρώ.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών αναμένει τις προτάσεις της κυβέρνησης και με βάση τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου αντιμετωπίζει θετικά τα αιτήματα.

Το Μαξίμου ωστόσο φέρεται να επιθυμεί τη διεύρυνση της αντιπροσωπευτικότητας του αγροτικού κόσμου στις προτάσεις, με συμμετοχή όλων των μπλόκων.

Καταβάλλεται προσπάθεια να οργανωθεί άμεσα -σε περίπτωση καθολικής συμφωνίας των αγροτών στα αιτήματα- η συνάντηση και με τον πρωθυπουργό.

Ενοχλημένοι οι αγρότες των Τεμπών και της Νίκαιας

Ενοχλημένοι από την απόφαση των συναδέλφων τους να παραδώσουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση εμφανίζονται οι αγρότες των Τεμπών και της Νίκαιας, οι οποίοι συνεχίζουν τους αποκλεισμούς στα μπλόκα.

Οι αγρότες των Τεμπών δήλωσαν ότι είναι δυσαρεστημένοι με την απόφαση, που σημειώνουν ότι από την περασμένη Τετάρτη είχαν στείλει στην κυβέρνηση τις προτάσεις τους, με τις οποίες, όπως τονίζουν, έχουν συνταχθεί και 30 αγροτικά μπλόκα. Από την πλευρά τους, οι αγρότες της Νίκαιας διαμηνύουν ότι «περιμένουν» απαντήσεις.

Οι αγρότες της Νίκαιας δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και τονίζουν ότι δεν έχουν πάρει απαντήσεις στα αιτήματα που έχουν θέσει.

Στις 19.00 είναι προγραμματισμένη γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για τις παραπέρα αγωνιστικές τους δράσεις.
Συνεχίζουν τους αποκλεισμούς οι αγρότες στην Ήπειρο

Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου και προχωρούν σε αποκλεισμούς.

Συγκεκριμένα, στο μπλόκο του Λούρου τα τρακτέρ κλείνουν το δρόμο το μεσημέρι για δύο ώρες και από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ.

Στην Άρτα, στο μπλόκο στη παλιά γέφυρα, στην είσοδο της πόλης, ο δρόμος θα κλείσει από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ.

Στο δεύτερο μπλόκο της περιοχής (των κτηνοτρόφων κυρίως), στο Κομπότι, ο δρόμος σήμερα θα παραμείνει κλειστός από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ.

Την ίδια ώρα, τα τρακτέρ κλείνουν την αφετηρία της Εγνατίας, στο μπλόκο που έχουν στήσει αγροκτηνοτρόφοι στο λιμάνι εξωτερικού στην Ηγουμενίτσα.

Στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Κακκαβιάς, οι αγροτοκτηνοτρόφοι συνεχίζουν καθημερινά το κλείσιμο του δρόμου, αλλά και των παράδρομων με τρακτέρ από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria