«Απώλειες» 223.000 ευρώ για το Νοσοκομείο της Καστοριάς λόγω της έλλειψης Διοικητή - OlaDeka

«Απώλειες» 223.000 ευρώ για το Νοσοκομείο της Καστοριάς λόγω της έλλειψης Διοικητή

NOSOKOMEIO-KASTORIAS

Παραίτηση δηλώνει ο εκτελών χρέη διοικητή, Μάριος Τζιάμαλης, εάν δεν τοποθετηθεί διοίκηση έως το τέλος Μαρτίου

Μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις που δημιουργήθηκαν στο έργο της αναμόρφωσης της μαιευτικής κλινικής και επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Καστοριάς που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια πόρων, καθώς λόγω της έλλειψης Διοικητικού Συμβουλίου δεν ανοίχτηκαν οι προσφορές για την προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού, έργο προϋπολογισμού 423.000 ευρώ. Οι καθυστερήσεις αυτές οδήγησαν το έργο στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο, όπου όμως προϋπολογίστηκε μόνο το ποσό των 200.000 ευρώ,

«Το έργο αυτό δεν ολοκληρώθηκε διότι δεν υπήρχε Διοικητικό Συμβούλιο στο Νοσοκομείο, έτσι ώστε να προχωρήσουν και να γίνουν οι αξιολογήσεις των προσφορών. Το έργο μεταφέρθηκε με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ, έναντι του αρχικού προϋπολογισμού των 423.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουμε να προμηθευτούμε όλον τον προβλεπόμενο εξοπλισμό», δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χρήστος Κουσουρής, στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο.

Επιπλέον, άλλες 200.000 ευρώ απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου της αναμόρφωσης, το οποίο είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί άμεσα, καθώς αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται άλλοι χώροι για τις ανάγκες, ενώ το γεγονός ότι θα κλείσει η ιδιωτική κλινική του Λάζαρου Παπαδόπουλου, θα δημιουργήσει επιπλέον φόρτο.

Η τοποθέτηση διοικητή θα καθυστερήσει σημαντικά, σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν στη σύσκεψη, ενώ ο εκτελών καθήκοντα Διοικητή, Μάριος Τζιάμαλης, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί εφόσον δεν έχει τοποθετηθεί διοικητής έως το τέλος Μαρτίου.

Γιάννα Λούσιου

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria