Άδωνις και Μαρία: Η Βασιλόπιτα που έγινε χυλόπιτα... - OlaDeka

Άδωνις και Μαρία: Η Βασιλόπιτα που έγινε χυλόπιτα…

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της

Κατά την επιβίβαση στο αεροπλάνο για Κοζάνη-Καστοριά, εκτός των άλλων πολιτών εισέρχεται και η βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κα Μαρία Αντωνίου η οποία ως συνήθως, ότι και να γράφει το εισητήριο της αυτή κατευθύνεται και καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις.

Ολόκληρη βουλευτής! Που θα καθήσει στις τελευταίες θέσεις; Όχι δα! Ορμάει με το πληθωρικό της στυλ και στρογκυλοκάθεται στη θέση 2.

Σε λίγα δευτερόλεπτα μπαίνει στο αεροπλάνο ο Άδωνις Γεωργιάδης που σε λίγες ώρες θα κόψει την βασιλόπιτα στην εκδήλωση των ΝΟΔΕ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Ο Άδωνις σε αντίθεση με την κα. Αντωνίου επιλέγει μια από τις τελευταίες θέσεις του αεροπλάνου και κάθεται κι αυτός.

Με μία τυχαία κίνηση του κεφαλιού της, η Μαρία μας, πιάνει στο ραντάρ τον Κλεισουριώτικης καταγωγής (κατά δική του δήλωση) αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Ο συναγερμός χτύπησε μέσα της. Με φωνή νοικοκυράς που καλεί τη γειτόνισσα στη βεράντα για καφέ και κουτσομπολιό, του λέει: «Άαδωνιι, Άαδωνιι! Έλα εδώ να κάτσεις, μπροστά, έλα!»

Ο αντιπρόεδρος λες και ξύπνησε το βλάχικο DNA του και με στυλ Διονύση Παπαγιανόπουλου αποκρίνεται βαριεστημένα «Καλά είμαι δω»!

Αμάν! Η Μαρία είχε φάει μόλις την πρώτη άρνηση.

Δε βαριέσαι, θα σκέφτηκε, μάλλον ζαλίζεται μπροστά…

Σε λίγα δευτερόλεπτα εισέρχεται στο χώρο ο υπεύθυνος ασφαλείας του κ. Γεωργιάδη και ψάχνει θέση να καθίσει.

Ορίστε λοιπόν, να η ευκαιρία να τον πείσει. Ας δώσει την ταπεινή τελευταία θέση στον αστυνομικό του και ας έρθει εδώ μπροστά μαζί μου…

Πάμε πάλι: «Άααδωνιι! Να έλα εδώ εσύ!»

Ο μπαρμπαγιώργος ε, συγγνώμη ο Άδωνις, ξαναχτύπησε: «Καλά είμαι και δω!»

Πάγωσε το αεροπλάνο. Σιγή μνημοσύνου στην ατμόσφαιρα…

Μα είναι δυνατόν; Όχι, όχι κάτι πρέπει να γίνει…

Το αεροπλάνο αρχίζει να τροχοδρομεί, οι ηχητικές ειδοποιήσεις αναφέρουν τις κλασικές οδηγίες «καθίστε κάτω, προσδεθείτε κλπ) αλλά η Μαρία είναι αναστατωμένη! Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό! Τι θα πει «καλά είμαι» Πως είναι καλά στην άλλη άκρη του αεροπλάνου, τι μαλωμένοι είμαστε; Στην Κοζάνη πηγαίνει, δεν θα καθήσει δίπλα στην Καστοριανή βουλευτίνα; Δεν θα βγει μια σέλφι; Τι θα πει ο υπόλοιπος κόσμος;

Έντρομη αλλά αποφασιστική,το παίρνει απόφαση! Λύνει τη ζώνη ασφαλείας, τινάζεται πάνω και με κινήσεις που την κάνουν να φαίνεται ζαλισμένη επειδή το αεροπλάνο κινείται και πέφτει μια δεξιά μια αριστερά στα πλαινά των καθισμάτων των άλλων επιβατών που μαζεύουν τα χέρια τους φοβούμενοι τον κίνδυνο τραυματισμού, η Μαρία φτάνει επιτέλους στο σημείο του Άδωνι. Στέκεται μπροστά του, χαλαρώνει την έκφραση του προσώπου της και φορώντας το πιο ισχυρό αλλά συνάμα για λύπηση επιτηδευμένο χαμόγελο, καταφέρνει και αρθρώνει μία από τα ίδια:

«Καλέ γιατί κάθεσαι εδώ και δεν έρχεσαι μπροστά…»

Δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει και ο αντιπρόεδρος την διακόπτει με τόνο φωνής που δείχνει φανερά πλέον τον εκνευρισμό και την απαξίωση λέγοντάς της ακριβώς το ίδιο που της είχε αποκριθεί δις πριν λίγο:

«Καλά – Είμαι – Εδώ!»

Το μήνυμα ήχησε σαν πολεμικό τηλεγράφημα, τα γόνατα της λύγισαν. Το βλέμμα της ακολούθησε μια τοξοειδή πορεία σαν εκείνες που έκανε η Μάρθα Βούρτση στις δακρύπνιχτες κλασικές Ελληνικές ταινίες. Έτσι, χτυπημένη από τη μοίρα, πήρε το δρόμο της επιστροφής, για την καταραμένη θέση με το Νο 2.

Κούρνιασε πάνω της, και δεν έβγαλε άχνα μέχρι την Κοζάνη, όπου η τύχη της συνέχισε να της επιφυλάσσει αλύπητα χτυπήματα.

Δείτε τις φωτό και θα καταλάβετε…

Οι πληροφορίες ότι ο Μητσοτάκης την τοποθέτησε στην περιβόητη σκιώδη κυβέρνηση για ξεκάρφωμα, ελέγχονται…

adonis-maria

 

 

 

 

 

Το άρθρο έχει σαφέστατο σατιρικό χαρακτήρα. Απολαύστε υπεύθυνα.

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria